Soğuk Havada Cilt Kuruluğu Neden Artar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sibel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sibel

Kayıtlı Üye
Her kış geldiğinde cildim sanki tamamen değişiyor. Yazın gayet dengeliyken, kış başlar başlamaz yanaklarımda pul pul dökülmeler, alın bölgemde gerginlik hissi başlıyor. Özellikle sabahları uyanınca yüzümde sanki ince bir kağıt tabakası varmış gibi hissediyorum. Nemlendirici sürüyorum ama yetmiyor.

Artık anladım ki soğuk hava sadece üşütmüyor, cildi de yoruyor. Isınmak için kalorifer açık, dışarısı buz gibi; o ani sıcaklık farkı cildimi darmadağın ediyor. Bir de rüzgâr… Sanki yüzümden nemi çekip alıyor. Bazen cilt o kadar kuruyor ki fondöten bile düzgün oturmuyor.

Cilt bariyerim zayıflamış gibi hissediyorum. Hangi kremi sürsem birkaç saat sonra yine aynı gerginlik.

Gerçekten soğuk havada cilt neden bu kadar kuruyor? Sadece hava mı suçlu, yoksa ben mi yanlış bakım yapıyorum?

Çözüm
Kışın nem oranı ciddi düşüyor. Havadaki nem azalınca ciltteki su da buharlaşıyor. Üstüne evdeki ısıtıcılar da nemi çekince cilt iyice kuruyor. Ben bu yüzden nemlendiriciyle birlikte oda nemlendiricisi de kullanıyorum.
Kışın nem oranı ciddi düşüyor. Havadaki nem azalınca ciltteki su da buharlaşıyor. Üstüne evdeki ısıtıcılar da nemi çekince cilt iyice kuruyor. Ben bu yüzden nemlendiriciyle birlikte oda nemlendiricisi de kullanıyorum.

Çözüm
Benim cildim karma ama kışın burun kenarlarım bile pul pul oluyor. Dermatoloğum “soğuk rüzgâr cildin lipid tabakasını inceltiyor” dedi. O yüzden dışarı çıkmadan önce bariyer krem sürüyorum.

Benim hatam sıcak suyla yüz yıkamaktı. Sıcak su cildin doğal yağlarını yok ediyor. Ilık suya geçince fark ettim. Küçük detay ama çok etkili.

Kışın dışarıdan gelen soğuk, içerideki sıcak hava birleşince cilt dengesi bozuluyor. Ben sadece sabah-akşam temizlik yapıyorum, fazla yıkamıyorum. Daha az kuruyor.

Benim çözümüm serumla nemlendiriciyi birlikte kullanmak oldu. Cilt bariyerini destekleyince kuruluk azalıyor. Özellikle hyaluronik asitli serum mucize gibi.

Geri
Üst Alt