Sprey Yerine Doğal Yöntemlerle Saç Şekli Vermek Mümkün mü?

Mustafa Biçer

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç spreyi kullanıyorum ama artık kimyasal ürünlerden uzak durmak istiyorum. Saç ekimi yaptırdığımdan beri derim daha hassas ve her kullanım sonrası kuruluk hissediyorum. Sprey saçımı güzel sabitliyor ama doğal görünümü kaybettiriyor. Günün sonunda sertleşen teller, matlaşan uçlar, kaşıntı… Gerçekten yordu.

Bir süredir internette doğal alternatifler araştırıyorum. Hindistan cevizi yağı, aloe vera jeli, hatta tuz spreyi önerenler var. Bazı tariflerde saçın hafif nemliyken az miktarda yağ sürülmesi gerektiği yazıyor. Saçı şekillendirmek için doğanın sunduğu malzemeler gerçekten işe yarıyor mu, yoksa bunlar sosyal medyada abartılan çözümler mi emin değilim.

Benim istediğim şey, saçı sabitlemeden şekillendirmek; yani formunu koruyacak ama “sert” his bırakmayacak bir yöntem. Kimyasal içermeyen doğal yollar varsa denemeye hazırım.

👉 Gerçekten sprey kullanmadan, doğal yöntemlerle saça kalıcı form vermek mümkün mü?

Evde yaptığım aloe vera jeli + hindistan cevizi yağı karışımıyla inanılmaz sonuç aldım. Saçım yumuşak ama şekli sabit kalıyor. Sprey gibi sertleştirmiyor, aksine daha dolgun gösteriyor. Yalnız miktar çok önemli, fazla yağ saçın ağırlaşmasına neden olur. Bu karışımı buzdolabında saklıyorum, 3-4 gün dayanıyor. Kimyasallardan uzak durmak isteyenler kesin denemeli.

Oyla 0
Tuz spreyi benim için harika bir alternatif oldu. Deniz sonrası oluşan doğal dalgayı düşün, aynısını sağlıyor. Bir çay bardağı suya yarım çay kaşığı tuz ekliyorum, biraz da argan yağı damlatıyorum. Saçım gün boyu formunu koruyor. Ayrıca saç derisini kurutmuyor. Market spreyleri yerine böyle basit karışımlar çok daha güvenli ve ekonomik.

Oyla 0
Doğal yöntemlerde en etkili karışım bence limon suyu. Bir bardak suya birkaç damla limon sıkıp sprey şişesine koyuyorum. Saça sıkınca hafif bir tutuş sağlıyor, ayrıca hoş bir parlaklık veriyor. Tek dikkat edilmesi gereken şey, güneş altına çıkmamak; limon suyu saçı açabilir. Evde denemek isteyenlere tavsiyem: az miktarda kullanın, etkisi yeterli oluyor.

Oyla 0
Bir süre spreyleri bıraktım ve tamamen doğal yağlarla şekil vermeye başladım. Özellikle jojoba yağı hafif yapısıyla mucizevi. Avuç içinde 1 damla yeterli oluyor, saçı ağırlaştırmadan parlaklık katıyor. Güne başlarken az miktarda sürüp ellerle şekillendiriyorum. Saç hem yumuşak kalıyor hem formunu koruyor. Uzun vadede dökülme de azaldı.

Oyla 0
Doğal malzemelerle saç şekli vermek kesinlikle mümkün ama biraz deneme-yanılma istiyor. Saç tipi, yağ oranı, uzunluk hepsi sonucu etkiliyor. Ben birkaç farklı karışım denedim; özellikle aloe vera içeren formüller çok başarılı. Saç derisini yatıştırıyor, aynı zamanda hacim kazandırıyor. Sprey kadar sert değil ama günlük kullanım için mükemmel bir çözüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt