Strese Bağlı Saç Dökülmesi Yaşayanlar: Ne Kullandınız, Ne İşe Yaradı?

Hilal Taşçı

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese... Son birkaç aydır hayatımda biriken stresin vücuduma yansıdığını çok net hissetmeye başladım. Uyku düzenim bozuldu, enerji seviyem düştü ve en çok da saçlarım etkilenmiş gibi duruyor. Normalde dökülme dönemsel olurdu ama bu kez sanki stres bir düğmeye basmış gibi hızlandırdı. Ne zaman yoğun bir gün geçirsem ertesi sabah tarakta daha fazla saç görüyorum.

Bu süreç beni hem fiziksel hem de psikolojik olarak yordu. Ne yaparsam yapayım stres yönetimini bir türlü dengeleyemedim. Kendimi toparlamaya çalışırken bir yandan da saç dökülmesini kontrol altına almak istiyorum çünkü bu durum özgüvenimi de etkiliyor. Saç ürünleri, takviyeler, doğal yöntemler… Hangisine yönelmem gerektiği konusunda bile kararsızım. Denemek istediğim çok yöntem var ama hangisinin strese bağlı dökülmede gerçekten işe yaradığı konusunda emin olamıyorum.

O yüzden daha önce benzer bir süreçten geçenlerin deneyimlerini duymak bana çok iyi gelecek. Kullanıp faydasını gördüğünüz ürünler, takviyeler ya da alışkanlık değişiklikleri varsa öğrenmek isterim.

Strese bağlı saç dökülmesi yaşayanlar, sizde gerçekten işe yarayan yöntem ne oldu?

Benim dökülmem tamamen iş stresine bağlıydı. Dermatoloğum magnezyum ve B12 takviyesi önermişti ve etkisini birkaç hafta içinde gördüm. Bunun yanında günlük kısa yürüyüşler bile dökülmeyi azaltmaya yardım etti. Stresle baş etmek zor ama küçük adımlar gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Strese bağlı dökülme yaşadığım dönemde hem saç ürünleri hem de yaşam düzenimi değiştirdim. Biotin takviyesi, hafif şampuanlar ve haftada iki kez masaj en çok fayda gördüğüm şeyler oldu. Ama asıl dönüm noktası düzenli nefes egzersizleri yapmaktı. Stres azalınca dökülme de durdu.

Oyla 0
Saçlarım stresten inanılmaz zayıflamıştı. Ben çinko takviyesi kullandım, bir de kafeinsiz saç serumu ekledim. İlk ay çok belirgin sonuç görmesem de ikinci ay gerçekten toparlanma başladı. Bu süreçte uyku düzenimi düzeltmek de etkili oldu. Sadece ürün kullanmak yetmeyebiliyor.

Oyla 0
Bende stres dökülmesi ciddi şekilde artmıştı. Doğal yağ karışımlarıyla masaj yapmak iyi geldi ama esas faydayı psikolojik destek alınca gördüm. Stres kaynağı azaldığında saçlarımın da toparlandığını hissettim. Yani bazen bakım kadar zihinsel yükü azaltmak da şart oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt