Sülfatsız Şampuan Gerçekten Faydalı Mı?

İlayda

Kayıtlı Üye
Son dönemde herkesin dilinde sülfatsız şampuanlar var. “Saça daha az zarar veriyor, boyayı koruyor, saç derisini rahatlatıyor” diyorlar. Ben de bir süredir düşünüyorum ama açıkçası biraz kararsızım. Çünkü sülfatsız şampuanların saçta yeterince köpürmediğini, temiz his bırakmadığını söyleyenler de var.

Benim saçım boyalı ve ince telli. Özellikle uçları çok kırılıyor. O yüzden daha nazik bir şampuan kullanmak istiyorum. Ama işe yaramazsa boşuna para harcamak istemiyorum çünkü fiyatları normal şampuanlara göre daha yüksek.

👉 Sizce sülfatsız şampuan gerçekten işe yarıyor mu?

Ben yaklaşık 6 aydır sülfatsız şampuan kullanıyorum ve saçım çok daha sağlıklı görünüyor. İlk başlarda alışmak zor oldu çünkü köpürmüyor, sanki saçım temizlenmemiş gibi geliyordu. Ama birkaç hafta sonra saç derim dengelendi, eskisi kadar kuruluk ve kaşıntı yaşamadım. Özellikle boyalı saçlarda kesinlikle faydasını görüyorsun.

Sülfatsız şampuanın en büyük faydasını saç rengimde gördüm. Eskiden 2–3 yıkamada boyam akıyordu, şimdi çok daha uzun süre canlı kalıyor. Ayrıca saçımda elektriklenme azaldı. Tabii temizlik hissi normal şampuan kadar güçlü değil ama saç sağlığını korumak istiyorsan kesinlikle değer.

Benim saçım yağlı olduğu için sülfatsız şampuanlar pek iyi gelmedi. Saçım çabuk yağlandı, istediğim ferahlığı bulamadım. Ama kuaförüm bana dönüşümlü kullanmamı önerdi. Bir gün sülfatsız, bir gün normal şampuan kullanıyorum. Bu şekilde daha iyi sonuç aldım. Bence tamamen saç tipine bağlı bir durum.

Geri
Üst Alt