Sülfatsız Şampuana Geçince Saçlarım Daha Kuru Oldu, Normal mi?

Lina Lermioğlu

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır sülfatsız şampuanların daha nazik olduğunu duyuyordum ve sonunda ben de geçiş yaptım. Ancak beklediğim yumuşaklık yerine saçlarımın daha sert, daha mat ve sanki hacimsizleşmiş gibi olduğunu fark ettim. Herkes “alışma süreci var” diyor ama bu sürenin ne kadar olduğunu, gerçekten gerekli olup olmadığını bilemiyorum. Saç derimde kaşıntı yok ama uçlarda ciddi bir kuruluk hissediyorum.

Bir yandan devam edersem saçım uyum sağlar mı diye düşünüyorum, diğer yandan eski şampuana dönmeyi de aklımdan geçiriyorum. Bu geçiş sürecinin nasıl işlediğini daha önce deneyimleyenlerin yorumları benim için çok değerli olacak. Gerçekten geçici bir durum mu, yoksa saç tipime uygun olmadığı anlamına mı geliyor bilmiyorum.

Sülfatsız şampuana geçince saç kuruluğu yaşayan oldu mu, sizde süreç nasıl ilerledi?

Aynı şeyi ben de yaşamıştım. Sülfatsız şampuanlar ilk haftalarda saçtaki yağı daha az çözdüğü için saç sertleşebiliyor. Ben nemlendirici bir saç kremi ekleyince dengesini buldu. Yaklaşık üç hafta sonra alıştı.

Bende geçiş süreci bir ay sürdü. İlk başlarda saçım çok mat görünüyordu ama düzenli bakım maskesi kullanınca toparlandı. Eğer saçların ince telliyse biraz daha uzun sürebiliyor. Sabredince gerçekten fark ediyor.

Benim saçlarım sülfatsız şampuanla daha kuru olmuştu ve sebebi ürünün proteini fazla gelmesiydi. Saç tipim kaldırmamış. Farklı bir marka deneyince sorun tamamen çözüldü. Bazen ürün değişikliği bile büyük fark yaratıyor.

Saç derim sülfatsız şampuanla çok rahat etti ama uçlarım ciddi şekilde kurudu. Haftada bir yağ bakımı yapmaya başlayınca dengelendi. Tek başına şampuan yeterli gelmeyebiliyor, özellikle kuru saçlarda.

Ben eski şampuanıma dönmüştüm çünkü kuruluk hiç geçmedi. Her saç tipi aynı tepkiyi vermiyor. Eğer birkaç hafta içinde iyileşme görmezsen, belki senin saç yapın için uygun değildir. Dönmek bazen en iyi çözüm oluyor.

Geri
Üst Alt