Sülfatsız Şampuanlar Kadınlarda Gerçekten Fark Yaratıyor Mu?

Melis Mirzaoğlu

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır “sülfatsız şampuan” lafını o kadar çok duyar oldum ki ister istemez ben de denemek istedim. Sülfatların saçı kuruttuğu, saç derisini tahriş ettiği, boyayı daha çabuk akıttığı söyleniyor. Ama iş kullanmaya gelince kafam daha da karıştı. Çünkü sülfatsız şampuanla yıkadığımda saçım ilk başta temizlenmemiş gibi hissettirdi.

Köpürmemesi beni en çok zorlayan şey oldu. Yıllarca köpük = temizlik algısıyla yaşayınca, köpürmeyen bir şampuanın gerçekten işe yarayıp yaramadığını sorguladım. Bir yandan da saçımın zamanla daha az kuruduğunu, özellikle uçlarının daha yumuşak kaldığını fark ettim. Ama bu fark gerçekten sülfattan mı kaynaklı, yoksa başka bir şey mi emin olamadım.

Saçı çabuk yağlanan biri olarak sülfatsız şampuanların benim için uygun olup olmadığını da merak ediyorum. Bazıları “alışma süresi var” diyor, bazıları ise “yağlı saçlara hiç gelmez” diye uyarıyor. Hangisi doğru, kimler gerçekten fayda görüyor, bunu anlamaya çalışıyorum.

Ben mucize beklemiyorum ama en azından saçımı yormayan, uzun vadede daha sağlıklı hissettiren bir ürün kullanmak istiyorum.

Sülfatsız şampuanlar kadınlarda gerçekten fark yaratıyor mu, kimler için daha uygun?

Ben boyalı saçlıyım ve sülfatsız şampuanla rengimin daha geç aktığını fark ettim. Temizlik hissi başta garip geliyor ama saç alışıyor.

Saç derim hassas olduğu için sülfatsız şampuan bana iyi geldi. Kaşıntım azaldı. Ama arada bir daha temizleyici bir şampuanla yıkıyorum.

Sülfatsız şampuanlar özellikle kuru, boyalı ve hassas saçlarda fark yaratabiliyor. Yağlı saçlarda ise herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Saç tipine göre denemek en doğrusu.

Geri
Üst Alt