Sürekli Oje Kullanmak Tırnağı Zayıflatır mı? Arada Dinlendirmek Şart mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuğçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuğçe

Kayıtlı Üye
Kızlar merhaba 💅
Gerçekten merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum: Sürekli oje sürmek tırnakları zayıflatır mı, yoksa bu sadece bir “güzellik efsanesi” mi?
Ben tırnaklarımın çıplak halini pek sevmiyorum, ojesiz görünce sanki eksik hissediyorum. Her hafta mutlaka renk değiştiriyorum, genelde pastel tonlar ama bazen koyu renk de sürüyorum.

Son birkaç aydır fark ettim ki tırnak yüzeyinde sararma ve incelme oluştu. Baz kat kullanıyorum, üst kat da uyguluyorum ama yine de o matlaşma hissi geçmedi.
Asetonun da etkisi var mı bilmiyorum ama bazı günler tırnak yüzeyinde minik soyulmalar oluyor.
Bazı kızlar diyor ki “haftada en az bir gün tırnakları dinlendir, nefes alsın”, ama tırnakların gerçekten nefes alması gerekiyor mu emin değilim — sonuçta canlı doku değil, değil mi?

Ben oje sürmediğimde tırnaklarım daha hızlı uzuyor gibi hissediyorum ama belki psikolojik. 😅
Bilen varsa, bilimsel ya da deneyimsel olarak net bir cevap versin lütfen.

👉 Sürekli oje sürmek sizce tırnakları gerçekten zayıflatıyor mu? Arada dinlendirmek gerekiyor mu, siz nasıl bir rutin uyguluyorsunuz?

Evet, kesinlikle zayıflatıyor. Ben eskiden hiç ara vermeden oje sürüyordum, 1 ay sonra tırnaklarım pul pul dökülmeye başladı. Doktor “tırnak yüzeyin hava almasa da sürekli kimyasal altında kalıyor” dedi. Haftada 2 gün ojesiz kalıyorum, fark inanılmaz! Artık sararma kalmadı, tırnaklar daha parlak.

Oyla 0
Ben ojesiz duramayanlardandım ama fark ettim ki tırnak yüzeyi sürekli kapalı kalınca esnekliği azalıyor. Artık 10 günde 2 gün ara veriyorum. O sürede badem yağı ve E vitamini sürüyorum. Gerçekten nefes değil ama yenilenme süreci için şart.

Oyla 0
Tırnaklar teknik olarak nefes almaz ama kimyasal teması fazla olunca yüzey zayıflıyor. Özellikle koyu renk ojeler pigment bırakıyor. Ben baz katı her zaman kullanıyorum, ayrıca haftada bir “dinlenme günü” belirledim. Tırnaklarım hem sertleşti hem rengi açıldı.

Oyla 0
Benim tırnaklarım sürekli ojeden dolayı sararmıştı. Limonlu ılık su banyosu yapmaya başladım, haftada bir 10 dakika bekletiyorum. Sararma azaldı. Oje sürmeye ara vermek cidden işe yarıyor, hele asetonsuz çıkarıcı kullanırsan çok fark ediyor.

Oyla 0
Sürekli oje sürüyorsan baz kat şart. Ama ben yine de haftada bir gün ara veriyorum. Oje altına keratin bazlı bakım cilası sürüyorum. Hem tırnak besleniyor hem renk tutuşu artıyor. Dinlenme günlerinde sadece tırnak yağı sürüp masaj yapıyorum, etkisi muazzam.

Oyla 0
Geri
Üst Alt