Sürekli Renkli Oje Kullanmak Tırnakları Neden Matlaştırır?

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır pastel ve neon tonlara takmış durumdayım. Her hafta yeni bir renk deniyorum. Ama geçen gün ojeyi silince fark ettim ki tırnaklarım parlaklığını kaybetmiş. Artık o doğal cam gibi görünüm yok, daha donuk ve kuru duruyorlar.

Belki de sürekli renkli oje sürmek tırnağın yüzeyini yıpratıyor. Çünkü bazı ojeler gerçekten kalın bir tabaka gibi oluyor. Ne kadar nemlendirsem de eski parlaklık geri gelmedi. Sanki tırnak yüzeyinde “yorgunluk” var.

Acaba bu durum geçici mi, yoksa tırnak yapısı gerçekten bozuluyor mu? Sürekli renkli oje kullanmak tırnakları neden matlaştırır sizce?

Ben de fark ettim bunu. Özellikle koyu renkler tırnağın yüzeyini kurutuyor. Her çıkarışta biraz daha matlaşıyor. Şimdi renkli oje sürdükten sonra üst kat olarak besleyici top coat kullanıyorum, parlaklık geri geldi.

Oyla 0
Matlaşma genelde asetondan oluyor. Renkli ojeyi sık çıkarıp sürünce, tırnak yağı kayboluyor. Ben limon yağıyla bakım yapıyorum. Birkaç hafta içinde parlaklık geri geliyor. Yani geçici aslında.

Oyla 0
Renkli ojelerin içindeki pigmentler tırnak yüzeyine yapışıyor, özellikle uzun süre kalınca. Bu da yüzeyin mat görünmesine neden oluyor. Oje molası verip tırnak cilası kullanmak çözüm olabilir.

Oyla 0
Benim tırnaklarım da matlaşmıştı. Manikürcüm tırnak peelingi önerdi. Gerçekten işe yarıyor, hem yüzeyi pürüzsüzleştiriyor hem parlaklığı geri getiriyor. Ayda bir yapmaya başladım.

Oyla 0
Oje kadar el sabunu bile etkiliyor. Sürekli kimyasala maruz kalan tırnak ister istemez matlaşıyor. Ellerini sıcak sudan koruyup nemlendirirsen fark ediliyor. Küçük detaylar uzun vadede büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt