Sürekli Uçuk Çıkması Ne Anlama Gelir?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Benim uçuğum yılda bir değil, neredeyse her ay çıkıyor. Dudak kenarım artık hassas hale geldi. Sanki vücudum en ufak stres veya uykusuzlukta hemen tepki veriyor. Artık neden bu kadar sık tekrar ettiğini anlamak istiyorum.

Doktorum “bağışıklık sistemi zayıfladığında virüs yeniden aktifleşiyor” dedi. Ama bu kadar sık olması normal mi bilmiyorum. Bazen vitamin eksikliği, bazen hormonal durumlar da tetikleyebiliyormuş.

Sizce sürekli uçuk çıkması ciddi bir durum mu? Bu kadar sık olmasının nedeni ne olabilir?

Sık uçuk çıkması genelde bağışıklık zayıflığının göstergesi. Ben de stresli dönemlerde artıyor. B12 ve çinko takviyesi alınca seyrekleşti.

Oyla 0
Ben kronik uçuk hastasıyım neredeyse. Doktorum antiviral ilaç verdi, düzenli kullanınca azaldı. Sürekli oluyorsa doktor kontrolü şart.

Oyla 0
Hormonal dönemlerde, özellikle regl öncesi çıkıyor olabilir. Bende de öyleydi. O dönemlerde ekstra bakım yapınca daha az çıkıyor.

Oyla 0
Ben L-lizin takviyesiyle kurtuldum diyebilirim. Uçuğun tekrar etmesini önlüyor. Vücut direncini güçlendiriyor.

Oyla 0
Sürekli çıkması bazen kronik stresin sonucu. Ben meditasyona başladım, fark ettim ki azaldı. Sadece krem yetmiyor, stres yönetimi de önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt