Ten Makyajı Yazın Nasıl Kalıcı Olur?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Yaz aylarında makyaj yapmak tam bir sabır işi. Sabah özenle fondöten, allık, pudra derken gün ortasında her şey terle birlikte akıyor. Özellikle burun kenarları ve alın bölgesi birkaç saatte parlamaya başlıyor. Her yaz aynı sorunu yaşıyorum: ya makyaj ağır duruyor ya da tamamen siliniyor.

Kapatıcılığı olan ama cildi boğmayan ürün bulmak gerçekten zor. Makyaj bazı, sabitleyici sprey, pudra... Hepsini denedim ama nemli hava her şeyi etkisiz hale getiriyor. Üstelik fazla ürün kullanınca ciltte maske gibi bir görüntü oluşuyor. Ben daha doğal, hafif ama kalıcı bir görünüm istiyorum.

Geçen yaz BB krem kullanmayı denedim, fena durmadı ama birkaç saatte kayboldu. Bir arkadaşım su bazlı ürünlerle “katmanlı makyaj” yapmayı önerdi. Yani az az uygulayıp her katı sabitlemek. Bunu denemeye karar verdim ama doğru ürünleri seçmek önemli.

Sizce yazın ten makyajını kalıcı tutmanın sırrı ne? Hangi ürünler gerçekten bu sıcağa dayanıyor?

Yazın ağır fondöten kullanmak yerine renkli nemlendirici tercih ediyorum. Üstüne transparan pudra geçince kalıcılığı artıyor. Ayrıca sabitleyici sprey mucize yaratıyor. Cilt daha doğal görünüyor ve gün boyu taze kalıyor.

Oyla 0
Su bazlı fondöten ve matlaştırıcı baz kullanmak yazın en işe yarayan yöntem. Nemli süngerle uygulamak hem kalıcılığı artırıyor hem de ürünü daha iyi oturtuyor. Cilt ağırlık hissetmiyor.

Oyla 0
Ben makyajdan önce yüzümü buzla silmeyi alışkanlık haline getirdim. Gözenekleri sıkılaştırıyor, makyaj daha uzun süre dayanıyor. Hafif fondöten üstüne toz pudra geçiyorum, bütün gün kalıyor.

Oyla 0
Kat kat ürün yerine ince bir BB krem, az pudra ve sabitleyici sprey yeterli. Nemli ciltte ağır ürünler daha çabuk bozuluyor. Yazın az ama doğru ürünle makyaj çok daha güzel duruyor.

Oyla 0
Yazın en büyük kurtarıcım güneş koruyuculu BB krem. Hem cildi koruyor hem doğal duruyor. Üzerine ince bir pudra ile sabitleyince akma olmuyor. Özellikle ofis ortamında fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt