Terlemeye Dayanıklı Fondöten Var Mı?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Yaz ayları yaklaşınca makyaj konusu benim için biraz zor hale geliyor çünkü yüzüm çok çabuk terliyor. Özellikle sıcak havalarda yaptığım makyaj birkaç saat içinde bozulmuş gibi görünüyor. Fondöten sanki yüzümde eriyormuş gibi oluyor ve bazı yerlerde toplanmaya başlıyor. Aynaya baktığımda makyajımın dağılmış gibi görünmesi gerçekten moralimi bozuyor.

Normalde çok ağır makyaj yapmayı sevmiyorum ama cilt tonumu eşitlemek için fondöten kullanmak istiyorum. Ancak kullandığım bazı fondötenler sıcak havada hiç dayanmıyor. Özellikle alın ve burun bölgemde terleme daha fazla olduğu için o bölgelerde makyaj daha hızlı bozuluyor.

Bir de gün içinde sürekli makyaj düzeltmekle uğraşmak istemiyorum açıkçası. Sabah sürdüğüm fondötenin en azından günün büyük kısmında düzgün görünmesini isterim. Çok mat ve kalın duran ürünler de bana pek doğal gelmiyor.

Bu yüzden hem sıcak havada çok çabuk akmayan hem de ciltte çok ağır durmayan bir fondöten arıyorum. Yazın da rahat kullanılabilecek bir ürün varsa gerçekten merak ediyorum.

Sıcak havalarda terlemeye rağmen yüzünde akmayan ve kalıcılığı iyi olan fondöten öneriniz var mı?

Sıcak havalarda fondöten kullanmak gerçekten zor olabiliyor. Özellikle çok yoğun fondötenler terleme ile birlikte daha hızlı bozulabiliyor. Bu yüzden bazı kişiler daha ince yapılı ama kalıcılığı iyi olan fondötenleri tercih ediyor. Ayrıca makyajdan önce cildi iyi temizlemek ve hafif bir nemlendirici kullanmak makyajın daha iyi durmasına yardımcı olabiliyor.

Oyla 0
Terleme sorunu yaşayan birçok kişi daha uzun süre kalıcı fondötenlere yöneliyor. Özellikle Maybelline Super Stay kullananların sıcak havalarda daha memnun kaldığını söyleyen çok kişi var. Gün içinde makyajın çok hızlı akmadığını söyleyenler oluyor. Tabii yine de ince uygulamak daha iyi sonuç verebiliyor.

Oyla 0
Fondöten kadar makyajı sabitlemek de önemli olabiliyor. Bazı kişiler fondöteni sürdükten sonra hafif bir pudra ile sabitleyince makyajın daha uzun süre dayanabildiğini söylüyor. Özellikle T bölgesine uygulanan pudra gün içinde oluşan parlamayı biraz azaltabiliyor.

Oyla 0
Sıcak havalarda çok kat kat ürün kullanmak bazen makyajın daha hızlı bozulmasına neden olabiliyor. Daha az ürün kullanmak ve ince kat halinde uygulamak genelde daha doğal bir sonuç veriyor. Bu şekilde makyaj ciltte daha rahat durabiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler yazın fondöten yerine daha hafif ürünler kullanmayı tercih edebiliyor. Ama fondöten kullanılacaksa kalıcılığı yüksek olan formüller daha iyi olabiliyor. Özellikle gün boyu dışarıda olan kişiler bu tarz ürünlerden daha memnun kaldıklarını söylüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt