Tırnak Eti Neden Çabuk Sertleşiyor? Yumuşatmak İçin Ne Kullanıyorsunuz?

Yaren Akkuş

Kayıtlı Üye
Kızlar selam! Son dönemlerde fark ettim ki tırnak etlerim normalden daha çabuk sertleşip soyulmaya başladı. Manikür yaparken ne kadar dikkat etsem de sanki her hafta bakım yapmam gerekiyor. Özellikle bulaşık yıkadıktan sonra ya da deterjana temas ettiğimde hemen kuruyup sertleşiyor.
Bir ara el kremi sürmeye başladım ama sanırım yeterli gelmiyor.

Tırnak etlerimi kestikçe daha da kalınlaşıyor gibi hissediyorum. Kütikül yağlarını duydum ama hangisinin işe yaradığını bilmiyorum. Bazıları Hindistan cevizi yağı sürüyormuş, bazıları da badem yağı öneriyor.
Ben gece yatmadan önce denemek istiyorum ama işe yarar mı emin değilim.

👉 Siz tırnak etlerinizi nasıl yumuşatıyorsunuz, gerçekten işe yarayan bir yönteminiz var mı?

Ben tırnak etlerimi haftada iki kez zeytinyağı ve limon karışımıyla yumuşatıyorum. Küçük bir kapta 10 dakika bekletiyorum, sonra nazikçe geri itiyorum. Gerçekten işe yarıyor. Tırnak etini kesmek yerine yumuşatmak çok daha sağlıklı. Kütikül yağını da gece yatmadan sürüyorum, sabaha kadar emiliyor.

Oyla 0
Benim çözümüm tamamen badem yağı oldu. Küçük bir fırçayla sadece tırnak diplerine sürüyorum. Ellerim deterjana değdiğinde mutlaka eldiven takıyorum, fark ediyor. Manikürden sonra ılık suda bekletmek de yumuşatıyor. Kesmek yerine düzenli nemlendirme en etkilisi.

Oyla 0
Tırnak etlerim çok sertti ama kütikül yağı + el kremi kombinasyonu harika sonuç verdi. Özellikle “Golden Rose Cuticle Oil” kullandım, üç günde fark ettim. Günde bir kez sürmek bile yeterli. Artık koparmak yerine yumuşayıp geriye itiliyor.

Oyla 0
Ben evde kendi karışımımı yapıyorum: E vitamini kapsülü + hindistan cevizi yağı. Her akşam tırnak diplerime masajla yediriyorum. Ertesi sabah hem yumuşacık hem parlak oluyor. Ayrıca etleri kesmek yerine ılık suyla yumuşatmak çok önemli.

Oyla 0
Kızlar ben kesinlikle “kesmek”ten vazgeçin derim. Ben Manicare Cuticle Remover kullanıyorum, etleri nazikçe çözüyor. Sonra pamuklu çubukla geriye itiyorum. Kuruluk varsa el kremiyle destekliyorum. Gerçekten düzenli yapınca etler neredeyse hiç sertleşmiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt