Tırnak Mantarı İçin En Hızlı ve Kalıcı Tedavi Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nur

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 6 aydır ayak baş parmağımda belirgin bir renk değişikliği, tırnakta kalınlaşma ve hafif şekil bozukluğu var. Başta önemsemedim ama zamanla hem görüntüsü kötüleşti hem de tırnak daha sert ve kırılgan hale geldi. Dermatoloğa gittiğimde bunun tırnak mantarı olduğunu söyledi. Doktor, tedavi sürecinin sabır gerektirdiğini, çünkü tırnağın tamamen yenilenmesinin aylar alabileceğini anlattı.

Araştırdığımda farklı tedavi yöntemleri olduğunu öğrendim. Ağızdan alınan mantar ilaçları, ilaçlı oje ve kremler, lazer tedavisi ve doğal destekler en çok konuşulan yöntemler. Ağızdan ilaç tedavisinin hızlı sonuç verdiğini ama karaciğer üzerinde yük oluşturabileceğini, lazerin ise daha kısa sürede gözle görülür iyileşme sağladığını duydum. Ancak mantar tamamen temizlenmeden tedaviyi bırakmanın, kısa sürede yeniden ortaya çıkmasına neden olabileceği söyleniyor.

Ayrıca hijyenin de çok önemli olduğunu öğrendim. Ayakları kuru tutmak, havalandırmak, pamuklu çorap kullanmak, ortak terlik veya ayakkabı giymemek ve tırnak bakım aletlerini kişisel kullanmak sürecin önemli parçaları. Tedavi ne kadar iyi olursa olsun, bu kurallara uyulmazsa tekrarlama riski yüksek.

Ben hem görüntüden hem de tekrarlama korkusundan kurtulmak istiyorum. Sizin deneyimlerinize göre tırnak mantarında en hızlı ve kalıcı sonuç hangi tedavi yöntemi ile alınıyor?

Ben lazer tedavisini tercih ettim çünkü ağızdan ilaç kullanmak istemedim. 3 seans yaptırdım, her seans yaklaşık 15-20 dakika sürdü ve herhangi bir acı hissetmedim. İlk 2 ayda tırnağın yeni çıkan kısmında sağlıklı, pembe bir renk oluşmaya başladı. Eski, mantarlı kısım kesildikçe görüntü düzeldi. Yaklaşık 6 ayda tamamen sağlıklı tırnak uzadı. Tedavi sonrası ayakkabılarımı dezenfekte ettim, çoraplarımı yüksek sıcaklıkta yıkadım ve ortak terlik kullanmadım. 2 yıldır hiç tekrarlamadı.

Oyla 0
Bende doktorum ağızdan mantar ilacı önerdi. 4 ay boyunca her gün düzenli kullandım, ilaç ağır olduğu için ayda bir kan tahlili ile karaciğer değerlerimi kontrol ettirdim. 2. ayın sonunda tırnak rengi açıldı ve kalınlaşma azaldı. Tedavi bitince mantar tamamen geçti ama önlem olarak 2 ay boyunca haftada bir ilaçlı oje kullandım. Ayrıca ayaklarımı her gün yıkayıp iyice kuruluyorum, duş sonrası tırnak aralarına havlu ile mutlaka giriyorum. Bu önlemler sayesinde 1,5 yıldır tekrar etmedi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt