Tırnak Yeme Alışkanlığını Bırakmayı Başaran Var mı? Hangi Yöntem İşe Yaradı?

Irmak Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Çocukken başlamıştı, hala zaman zaman tırnaklarımı yiyorum. Stresli anlarda fark etmeden başlıyorum, sonra ne törpü ne oje tutuyor. Kısa tırnak görüntüsünden çok sıkıldım ama alışkanlık haline gelmiş bir davranışı bırakmak kolay değilmiş.

Bitter tatlı oje denedim, uyarıcı bantlar yapıştırdım, tırnaklarımı yapay tırnakla kapattım… ama her seferinde birkaç hafta sonra yeniden başladım. Bu döngüden çıkan birileri varsa gerçekten ne yaptığınızı, nasıl sabrettiğinizi çok merak ediyorum.

Tırnak yeme alışkanlığını kalıcı olarak bırakmayı başaran var mı? Sadece geçici değil, davranışı değiştiren bir yöntem varsa duymak isterim.

Çocukluğumdan beri tırnak yiyordum, pandemiyle birlikte iyice arttı. Bitter oje işe yaramadı. Sonra tırnaklarımı düzenli olarak ojeyle süsledim, görünümü bozmaya kıyamadım. Yanına bir de stres topu aldım. 3 ayda alışkanlık kırıldı. Şimdi tırnaklarımı görünce kendimle gurur duyuyorum.

Oyla 0
Ben terapi desteği aldım çünkü farkında olmadan sinirlendiğimde hep tırnak yerdim. Duygusal tetikleyiciyi fark edince davranışı değiştirmek kolaylaştı. Bir de tırnak uzadıkça güzel göründüğünü fark ettikçe, kendiliğinden bırakıyorsun zaten. Küçük başarılar büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt