Tırnaklarım Neden Sarardı?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda tırnaklarıma baktıkça canım sıkılıyor. Eskiden beyaz, parlak ve canlı görünen tırnaklarım şimdi sarımsı bir renge büründü. O kadar dikkatli bakıyorum ki, sanki her gün biraz daha koyulaşıyor gibi geliyor. Başta “ojeden kaldı” dedim ama oje sürmediğim dönemlerde bile bu sarılık tam geçmiyor.

Yıllardır oje sürmeden dolaşamam. Hatta koyu renk ojeleri çok severim. Ama acaba artık tırnaklarım bu kadar kimyasala dayanamıyor mu? Tırnaklarımın uç kısmı normal, ama dipleri solgun ve sarı. Bazen kalınlaştığını da fark ediyorum.

Tırnaklarımın sararması sadece estetik bir şey değil gibi hissediyorum. Bazen vitamin eksikliği, bazen sigara, bazen enfeksiyon diyorlar ama tam olarak nedenini bulamadım.

Sizce tırnakların sararması neden olur? Sadece ojeden mi, yoksa altta daha ciddi bir sebep mi olabilir?

Benim de tırnaklarım uzun süre ojeden sararmıştı. Özellikle koyu renk ojeler baz kat olmadan sürülürse tırnağı boyuyor. Aseton da tırnak yüzeyini yıpratıyor. Bir süre oje molası ver, farkı görürsün.

Oyla 0
Bende vitamin eksikliğinden olmuştu. Doktor B12 ve demir eksikliği tespit etti. Takviyeye başlayınca tırnaklarım 2 ayda normale döndü. İçsel nedenleri de kontrol ettir.

Oyla 0
Ben sürekli sigara içtiğim dönemde aynı sorunu yaşadım. Duman bile tırnak rengini değiştiriyor. Sigarayı bırakınca rengi geri döndü.

Oyla 0
Oje altına baz oje sürmezsen pigment tırnağa geçiyor. Artık ne kadar koyu renk sürsem bile baz kullanıyorum. Hiç sararma kalmadı.

Oyla 0
Ben zeytinyağı ve limon karışımıyla haftada bir bakım yapıyorum. Hem beyazlatıyor hem güçlendiriyor. Doğal ama etkili bir yöntem.

Oyla 0
Geri
Üst Alt