Tırnaklarım Sürekli Kırılıyor, Sebebi Ne Olabilir? Vitamin Eksikliği Mi, Bakım Hatası Mı?

Nazlı Özbek

Kayıtlı Üye
Merhaba güzellik düşkünü kızlar 💖

Uzun zamandır tırnaklarımı uzatmaya çalışıyorum ama ne yaparsam yapayım kırılmadan durmuyorlar. O kadar özen gösteriyorum, tırnak törpüsünü bile tek yönde yapıyorum ama bir bakıyorum uçtan çatlamış, bazen de soyulmuş oluyor. Hele oje sürdüğümde pütür pütür görünmesi yok mu, tam moral bozucu!

Bir ara “herhalde fazla oje değiştiriyorum” dedim. Çünkü neredeyse her hafta farklı renk deniyorum. Ama sonra düşündüm, belki de vücudumun içinde bir eksiklik vardır. Birçok kişi “biotin ve çinko eksikliği tırnakları zayıflatıyor” diyor. Haklı olabilirler çünkü aynı dönemde saç dökülmem de arttı.

Son haftalarda badem yağıyla bakım yapmaya başladım, biraz faydasını gördüm ama tamamen çözülmedi.

Şimdi kararsızım. Sorun bakım eksikliği mi yoksa içsel bir problem mi? Sizde de böyle bir dönem oldu mu?

Tırnak kırılması yaşayanlar, gerçekten vitamin eksikliğinden mi yoksa yanlış alışkanlıklardan mı kaynaklanıyor?

Benimki tamamen vitamin eksikliğindendi. Kan tahlilinde D vitamini ve biotin düşük çıktı. 2 ay takviye kullandım, tırnaklarım taş gibi oldu. Ama eldivensiz temizlik yapmayı bırakmak da şart.

Oyla 0
Ben sık sık aseton kullanıyordum, o tırnaklarımı mahvetti. Şimdi asetonsuz çıkarıcıya geçtim, haftada bir gün tırnaklarımı dinlendiriyorum. Bir de zeytinyağıyla yaptığım bakım mucize yarattı.

Oyla 0
Ben de seninle aynı dertteydim. Doktorum çinko eksikliği buldu. Takviye almaya başladım, 1 ayda fark etti. Ama oje altında mutlaka koruyucu baz kullanıyorum, o da çok işe yarıyor.

Oyla 0
Bende stresle birlikte başladı. Çok yoğun bir dönem geçiriyordum, tırnaklarım sürekli çatlıyordu. Stres azalınca toparladı. Şimdi haftada bir keratin içerikli bakım yağı kullanıyorum, gerçekten güçlendirdi.

Oyla 0
Benim tırnaklarım sürekli suyla temas ettiğinde zayıflıyor. Bulaşık yıkarken eldiven takmaya başladım, büyük fark etti. Bir de tırnak diplerine E vitamini yağı sürüyorum, hem nemlendiriyor hem koruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt