Tırnaklarımın Sağlıklı Kalması İçin Oje Molası Vermeli Miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Safiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Safiye

Kayıtlı Üye
Ben ojesiz tırnak görünümünü kendime yakıştıramıyorum. Ama son zamanlarda tırnaklarım daha kolay kırılıyor, uçları çatlıyor. Bir arkadaşım “oje molası ver, nefes alsınlar” dedi. Ama tırnak gerçekten nefes alır mı bilmiyorum.

Yine de merak ettim. Belki bu molalar aslında tırnağa değil, deriye, yağa, bakım dengesine iyi geliyordur. Çünkü ne kadar krem sürsem de ojeli dönemde tırnak etlerim hep kuruyor. Belki biraz uzak kalmak işe yarar.

Sizce tırnakların sağlıklı kalması için oje molası şart mı, yoksa düzenli bakım yeterli mi?

Ben ayda bir hafta ojesiz kalıyorum. İlk başta rahatsız oluyordum ama sonra tırnak yüzeyimin parladığını fark ettim. Oje molası tırnağı dinlendiriyor gibi. Ayrıca bu süreçte besleyici yağlarla desteklemek de işe yarıyor.

Oyla 0
Bence tırnak nefes almıyor ama oje molası kesinlikle işe yarıyor. Çünkü kimyasallardan uzak kalıyor. Ben moladayken sadece şeffaf besleyici serum kullanıyorum. Sonrasında oje daha güzel tutunuyor.

Oyla 0
Oje molası bana iyi gelmedi, tırnaklarım çok kuru hale geldi. Sürekli oje onları koruyan bir katman gibiydi. Demek ki her tırnak farklı. Önemli olan doğru ürünü bulmak.

Oyla 0
Ben de senin gibi kararsızdım ama doktorum “tırnak yüzeyinin yağ dengesini toparlaması için ara vermek gerekir” dedi. Şimdi iki haftada bir birkaç gün boş bırakıyorum, gözle görülür fark var.

Oyla 0
Oje molası sadece tırnağa değil, insana da iyi geliyor. Renk değiştirme, bakım yapma stresinden uzaklaşıyorsun. Ellerini sade haliyle görmek bazen en güzel terapi oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt