Toka Yerine Kancalı Klips Kullananlar Memnun mu?

Zehra Günaydın

Kayıtlı Üye
Uzun saçlı biri olarak klasik tokalarla yıllarca savaştım. Ya çok sıkıyor ya da beş dakikada düşüyor. Sonra bir arkadaşım “kancalı klipsleri dene” dedi. İlk başta kuaför tokası gibi geldi, fazla iddialı durur diye düşündüm. Ama bir kez kullandım ve şunu fark ettim: saçımı tutarken neredeyse hiç baskı yapmıyor. O yüzden şimdi aklımda büyük bir soru var — bu klipsler gerçekten saç için daha sağlıklı mı, yoksa sadece geçici bir trend mi?

Bazı markaların kancaları oldukça sağlam; ama bazılarında dişler kırılıyor ya da saçı çekiyor. Plastik olanlar mı yoksa metal dişliler mi daha iyi bilemiyorum. Özellikle ince telli saçlarda sabitleme sorunu yaşayanlar için kurtarıcı olabilir gibi. Ben de tamamen tokalardan vazgeçmeyi düşünüyorum ama emin olamıyorum.

Kullananlar, sizce kancalı klipsler gerçekten rahat mı ve saça zarar vermiyor mu? Uzun vadede memnun kaldınız mı?

Çözüm
Benim saçım ince telli ama yine de kancalı klipslerden çok memnunum. Özellikle geniş dişli olanlar saçın yapısına zarar vermiyor. Metal değil, kaliteli plastik tercih etmek önemli. Üç aydır kullanıyorum, saçımda kırık kalmadı.
Ben yaklaşık altı aydır kancalı klips kullanıyorum, klasik tokaları unuttum. Saçı sıkmadan tutuyor, özellikle yazın rahatlık sağlıyor. En önemlisi kırık yapmıyor. “Scünci” markasının kancalı modelleri çok kaliteli, dişleri sağlam ve esnek.

Kancalı klipsler harika ama her model aynı değil. Bazıları saçın arasında kayıyor. Ben “Mango”’nun büyük boy klipslerini tercih ediyorum. Hem şık duruyor hem pratik. Saçımı gün boyu sabit tutuyor, baş ağrısı da yapmıyor.

Benim saçım ince telli ama yine de kancalı klipslerden çok memnunum. Özellikle geniş dişli olanlar saçın yapısına zarar vermiyor. Metal değil, kaliteli plastik tercih etmek önemli. Üç aydır kullanıyorum, saçımda kırık kalmadı.

Çözüm
Başta bana da karışık geldi ama denedikten sonra vazgeçemedim. Saçımı sabitlemek için tek hamle yetiyor. Özellikle ofiste hızlı toplamak gerektiğinde çok pratik. Sadece ucuz olanlardan uzak dur, dişleri kolay kırılıyor.

Ben kancalı klipsleri hem evde hem dışarıda kullanıyorum. Tokalara göre çok daha estetik. Saçı sıkmadan kavrıyor, bu da dökülmeyi azaltıyor. En güzel yanı, uzun saçta bile hacim kaybı yapmaması. Gerçekten alışınca bırakamıyorsun.

Geri
Üst Alt