Kullanıcı Yorumları Travocort Krem

SR EkibiSR Ekibi doğrulanmış bir üyedir.

Saç Rehberi Ekibi
Moderatör
Travocort Krem.webp

Travocort Krem, ciltte mantarların yol açtığı enfeksiyonların tedavisinde kullanılan, reçeteyle temin edilen bir ilaçtır. Dermatoloji uzmanları tarafından sıkça reçete edilen bu krem, özellikle ciltte kaşıntı, kızarıklık, iltihap ve pullanma gibi rahatsızlıkları gidermeye yardımcı olur.

İlacın gücünü sağlayan iki farklı etken madde bulunur. Bunlardan ilki izokonazol nitrat adlı antifungal maddedir. Bu madde, mantarların büyümesini ve çoğalmasını durdurarak enfeksiyonun ilerlemesini önler. İkinci etken madde ise diflukortolon valerat olup kortikosteroid grubuna dahildir. Bu madde, ciltte oluşan iltihap, kızarıklık ve kaşıntıyı azaltır.

Travocort Krem bu iki maddeyi bir araya getirerek hem enfeksiyonun kaynağına hem de neden olduğu rahatsız edici belirtilere aynı anda etki eder. Bu sayede hastaların günlük yaşamlarını kolaylaştırır ve cildin daha hızlı toparlanmasına destek olur.

Travocort Krem Ne İçin Kullanılır?​

Travocort Krem genellikle yüzeysel mantar enfeksiyonlarının tedavisinde tercih edilir. Kullanıcıların en sık karşılaştığı kullanım alanları şunlardır:
  • Ayak mantarı (Tinea pedis)
  • Kasık mantarı (Tinea cruris)
  • El ve vücut mantarı (Tinea manuum, Tinea corporis)
  • Mantar kaynaklı egzama benzeri döküntüler
Bu rahatsızlıkların ortak özellikleri, kaşıntı, kızarıklık, döküntü ve bazen kötü koku gibi şikâyetlerdir. Travocort Krem düzenli kullanıldığında hem bu şikâyetleri hafifletmeye hem de enfeksiyonu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Travocort Krem Nasıl Kullanılır?​

Krem yalnızca haricen uygulanır. Öncelikle enfekte bölge temizlenmeli ve tamamen kurulanmalıdır. Ardından Travocort, etkilenen bölgeye ve çevresine ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Genellikle günde 1–2 kez kullanılır.

Tedavi süresi doktor tarafından belirlenir. Gereğinden uzun süre kullanılmamalıdır. Ayrıca göz, ağız içi ve burun mukozasına temas ettirilmemelidir. Uygulamadan sonra eller mutlaka yıkanmalıdır.

Olası Yan Etkiler​

Her ilaç gibi Travocort Krem de bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir. Bunlar genellikle hafif ve geçicidir:
  • Uygulama bölgesinde yanma veya batma hissi
  • Kızarıklık veya tahriş
  • Ciltte kuruluk ya da soyulma
Uzun süre kontrolsüz kullanım ciltte incelme, renk değişikliği veya çatlama gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle yan etki görüldüğünde doktor tavsiyesi almak gerekir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler​

• İlacı yalnızca doktor önerisiyle kullanın.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde mutlaka doktora danışın.
  • Çocuklarda ve geniş cilt yüzeylerinde uzun süre kullanılmamalıdır.
  • Başka ilaçlarla birlikte kullanmadan önce hekime bilgi verilmelidir.

⚠️ Uyarı: Bu yazıda yer alan bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amacı taşır. Travocort Krem veya herhangi bir ilacı kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Kendi kendinize teşhis ve tedavi uygulamaktan kaçının.

Travocort kremi ben ayak mantarı için kullanmıştım. Özellikle parmak aralarımda kaşıntı, kızarıklık vardı. İlk birkaç gün biraz yanma yaptı ama sonrasında ciddi şekilde rahatladım. Kaşıntı tamamen geçti. Tabii doktorum 2 hafta kullanmamı söylemişti, daha fazla sürmedim. Düzenli kullanınca gerçekten işe yarıyor.

Bende egzama kaynaklı kızarıklık ve pullanma vardı. Doktor Travocort verdi. Açıkçası ilk sürüşte bile ferahlama hissi oldu. Özellikle gece kaşınmaktan uykum bölünüyordu, o çok azaldı. Ama kremi tek başına mucize gibi görmemek lazım, nemlendiriciyle destekleyince daha iyi sonuç verdi. Şimdi sadece alevlenme dönemlerinde sürüyorum.

Ben kasık bölgesinde mantar için kullandım. Çok utanıyordum, uzun süre doktora gitmemiştim. Travocort kısa sürede hem kaşıntıyı hem kızarıklığı kesti. Ama dikkat etmek gerekiyor, kortizon içerdiği için uzun süre kullanmamak lazım. Ben 10 gün kullandım, şikayetlerim geçti. Şimdi sadece gerektiğinde elimde dursun diye bulunduruyorum.

Travocort’u annem bana önermişti, elimde sürekli tekrarlayan egzama vardı. Sürdüğümde kaşıntı hemen rahatladı, yaralar da kısa sürede kapandı. Ama uzun süre kullanınca cildi inceltebilir diye çok dikkat ettim. Ara ara çıktığında kısa süreli kullanıyorum, bana baya faydası oldu.

Doktorum egzama için yazmıştı. Düzenli kullandığımda kızarıklık ve kaşıntı birkaç gün içinde ciddi şekilde azaldı. İlk başta biraz tereddüt etmiştim ama gerçekten işe yaradı.

Mantar kaynaklı bir deri problemi için eczaneden aldım. Sürmeye başladıktan sonra yanma hissi geçti, döküntüler hafifledi. Ama kesin çözüm için uzun süreli kullanmak gerektiğini düşünüyorum.

Cildimde kızarıklık ve kaşıntı vardı, doktor tavsiyesiyle denedim. İlk günlerde etkisini hissettim fakat tamamen geçmesi zaman aldı. Düzenli kullanınca toparlama sağlıyor.

Geri
Üst Alt