Türkiye’de Bulunabilen En Kaliteli Doğal Saç Bakım Ürünleri

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar 🌸,

Son yıllarda saç bakımında doğal içerikli ürünlere olan ilgi oldukça arttı. Benim de saç dökülmesi, kuruluk ve matlık gibi sorunlarım oldu. Deneyimlerimden şunu öğrendim: Kimyasal şampuanlar ve ağır kozmetik ürünler kısa vadede sonuç verse de uzun vadede saç derisini yoruyor. Bu yüzden artık doğal saç bakım ürünlerine yönelmek istiyorum.

Türkiye’de bu konuda birçok seçenek olduğunu fark ettim. Örneğin; argan yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, aloe vera özlü şampuanlar, ısırgan içerikli şampuanlar, bitkisel saç maskeleri gibi ürünler çok popüler. Ayrıca son dönemde yerli markalar da kendi doğal serilerini çıkarmaya başladı.

Ama şunu da biliyorum ki her ürün aynı etkiyi yaratmıyor. Kimisi gerçekten saç köklerini besleyip güçlendiriyor, kimisi ise sadece “doğal” etiketiyle pazarlama yapıyor. Benim beklentim saç tellerimi güçlendirmesi, dökülmeyi azaltması ve saç derisini rahatlatması.

Sizce Türkiye’de en kaliteli doğal saç bakım ürünleri hangi markalarda bulunuyor? Kullandığınız ve faydasını gördüğünüz ürünleri paylaşırsanız çok mutlu olurum 🙏

Ben uzun süredir OGX Argan Oil of Morocco serisini kullanıyorum. Türkiye’de birçok kozmetik mağazasında bulunuyor. Saç uçlarım daha yumuşak oldu, elektriklenme azaldı. Ayrıca Herbal Essences Bio:Renew serisi de denemeye değer, kokusu ve etkisi harika.

Oyla 0
Benim tercihim daha çok eczanelerde satılan markalar. Bioxcin Isırgan Özlü Şampuan bende dökülmeyi ciddi şekilde azalttı. Bir de Ziaja Goat’s Milk serisini denemiştim, saçımda çok doğal bir yumuşaklık sağladı. Türkiye’de bulunabilirliği kolay.

Oyla 0
Ben saç maskesi olarak Yves Rocher Hindistan Cevizi Özlü Maskesini kullandım. İçeriği temiz ve uzun süreli bakım sağlıyor. Ayrıca Bee Beauty’nin doğal yağ serisi (Gratis’te satılıyor) fiyat/performans açısından çok iyi. Özellikle jojoba ve badem yağlarını öneririm.

Oyla 0
Bende en iyi etkiyi Kerastase Aura Botanica serisi yaptı. Tamamen doğal içeriklere yakın bir formülü var, biraz pahalı ama verdiği sonuç çok iyi. Uygun fiyatlı alternatif olarak da Urban Care Natural’s Argan & Keratin serisini önerebilirim, Türkiye’de çok rahat bulunuyor.

Oyla 0
Benim favorim Organix (OGX) ve Elseve Dream Long Doğal Özlü Serisi. Özellikle OGX’in hindistan cevizi serumu saçımı çok parlattı. Ayrıca son dönemde HC Care’nin bitkisel serumunu kullandım, saç köklerimde güçlenme hissettim. Türkiye’de güvenle bulunabilecek markalardan biri.

Oyla 0
Geri
Üst Alt