Tüy Sarartıcı Krem Cildi Tahrip Eder mi? Ne Sıklıkla Kullanılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beste

Kayıtlı Üye
Tüy aldırmak istemediğim bölgelerde tüy sarartıcı kullanmak benim için bir alternatif gibi görünüyordu. Özellikle kol bölgemde denedim. İlk kullanımda güzel sonuç aldım, ama 3 gün sonra hafif kaşıntı ve hassasiyet başladı. Acaba çok mu uzun tuttum?

İçeriğini kontrol ettiğimde, cilt için güçlü kimyasallar içerdiğini gördüm. Bu yüzden hassas bölgelerde kullanmak riskli olabilir. Kullanım sıklığı da önemli. Ayda birden fazla uygulanmaması öneriliyor. Yine de düzenli kullananlar varsa daha net bilgi almak isterim.

Siz tüy sarartıcı kremi ne sıklıkla kullanıyorsunuz ve cildinizde tahrişe neden oldu mu?

Tüy sarartıcı kremleri 2-3 yıldır kullanıyorum. Özellikle kol bölgesinde kullanıyorum çünkü tüyleri almak istemiyorum ama görünümünden de rahatsız oluyordum. İlk kullanımda hafif bir yanma hissi olmuştu, sonradan kullanım süresini daha kısa tutarak çözüm buldum. Ayda 1 uyguluyorum ve öncesinde kolumu iyice temizliyorum. Bir de hemen ardından nemlendirici sürmek şart. Aksi halde ciltte kuruluk ve kaşıntı yapıyor.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas olduğu için ilk denememde hafif tahriş oldu ama sonra dermatoloğun önerdiği az kimyasal içeren bir markayı kullandım. Çok daha iyi sonuç aldım. Tüyler tamamen sararıyor, ama çok sık kullanırsanız cilt bariyeri zarar görebilir. Bence 4-5 haftada bir yapılmalı. Ayrıca uygulama sonrası 24 saat boyunca güneşe çıkmamak gerekiyor. Cilt savunmasız hale geliyor.

Oyla 0
Tüy sarartıcı bana büyük kolaylık sağladı. Özellikle lazer yaptıramadığım dönemde kol tüylerimi görünmez hale getirdi diyebilirim. Ama açıkçası ben her kullanım öncesi cilt testi yapıyorum. Çünkü regl dönemine yakın zamanlarda cildim daha hassas oluyor. Kullanım süresini kesinlikle aşmamak gerekiyor. 10 dakika yerine 15 dakika kalınca bile cildim yanmış gibi kızarıyor. Düzenli ama dikkatli kullanınca çok işlevsel bir ürün.

Oyla 0
Geri
Üst Alt