Urban Care Biotin & Kafein Dökülme Karşıtı Şampuan Saç Dökülmesini Azaltıyor Mu?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Urban Care Biotin & Kafein Dökülme Karşıtı Şampuan.webp
Yaklaşık bir senedir saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve açıkçası bu durum artık beni ciddi anlamda yormaya başladı. Duş sonrası süzgeçte biriken saçlar, tararken kopan teller derken insan ister istemez panikliyor. Urban Care Biotin & Kafein şampuanı da bu süreçte çok sık karşıma çıktı. Sülfatsız olması ve “dökülme karşıtı” iddiası beni cezbettiği için denemek istedim.

Yaklaşık iki buçuk aydır düzenli kullanıyorum. İlk başlarda saçlarım daha hacimli ve diri hissettirdi, bu hoşuma gitti. Ama dökülme konusunda net bir azalma yaşadım mı, emin değilim. Bazı yıkamalardan sonra “galiba azaldı” diyorum, bazen de tarakta yine aynı miktarda saç görüyorum. Bu da beni kararsız bırakıyor. Acaba sabırlı olmam mı gerekiyor yoksa bu şampuan sadece destekleyici mi?

Saç derimde kaşıntı, kepek ya da sertlik yapmadı, bu açıdan memnunum. Ama beklentim daha çok dökülmenin azalmasıydı. Tek başına şampuanla bu iş olur mu onu da bilmiyorum. Yine de bırakmadan önce kullananların gerçek deneyimlerini duymak istiyorum.

Urban Care Biotin & Kafein şampuan saç dökülmesini gerçekten azaltıyor mu, yoksa etkisi sınırlı mı kalıyor?

Ben bu şampuanı yaklaşık 4 ay kullandım. Açıkçası mucize beklememek gerekiyor. Dökülmem tamamen kesilmedi ama önceye göre biraz azaldı diyebilirim. Asıl farkı saçlarımın daha dolgun görünmesinde yaşadım. Tek başına çözüm değil ama destek olarak bence fena değil.

Bende tam tersi oldu diyebilirim. İlk ay güzel gibiydi ama sonra dökülme tekrar arttı. Sonradan fark ettim ki benim dökülmem stres kaynaklıymış. Şampuan değiştirmek tek başına işe yaramadı. Yine de saç derimi tahriş etmemesi artı bir özellikti.

Ben dermatoloğumun önerisiyle kullandım ve bana da “tek başına yeterli değil” demişti. Gerçekten de yanında takviye ve beslenme düzeni olunca daha anlamlı oldu. Şampuan saç derisini destekliyor ama dökülmenin ana sebebini çözmüyor. Bunu kabul edince beklentim de netleşti.

Saç dökülmem mevsimseldi ve bu şampuanla birlikte biraz daha kısa sürede toparladı. Ama kalıcı bir dökülme sorunu varsa tek başına yeterli olacağını sanmıyorum. Ben bitince başka bir ürünle dönüşümlü kullandım.

Bence bu şampuanın olayı dökülmeyi tamamen durdurmak değil, saçları daha sağlıklı hale getirmek. Ben saçlarımın daha güçlü hissettiğini fark ettim ama tarakta saç görmeye devam ettim. Yani beklenti çok önemli, ona göre alınmalı.

Bu şampuanı kullanınca saçlarım daha hacimli durdu ama dökülme tamamen kesilmedi. Yine de saç derimde kaşıntı yapmaması benim için büyük artıydı.

Geri
Üst Alt