Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan Yağlı Saçlarda İşe Yarıyor mu?

Burcu Tekin

Kayıtlı Üye
Uzun süredir yağlı saç derisi ve kepek problemiyle uğraşıyorum. Saçımı yıkadıktan bir gün sonra yağlanma başlıyor, onunla birlikte kepek de daha görünür hale geliyor. Özellikle koyu renk kıyafet giydiğimde bu durum moralimi çok bozuyor. Bir süredir Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan (Normal & Yağlı Saçlar) araştırıyorum ama net karar veremedim.

Bazı yorumlarda kepeği azalttığı yazıyor, bazıları ise yağlanmayı artırdığını söylemiş. Benim kafamı karıştıran nokta da bu zaten. Zaten saçım çabuk yağlanıyorken bir de yanlış ürünle bu durumu daha kötü yapmak istemiyorum. Aynı zamanda kepeğin tamamen geçmesini de beklemiyorum ama en azından kontrol altına almak istiyorum.

Daha önce kepek şampuanı kullandığımda saçımın sertleştiğini ve uçlarının kuruduğunu da yaşadım. Bu yüzden bu ürünü kullanırsam nasıl bir rutin izlemem gerektiğini de bilmiyorum. Tek başına mı yeterli olur, yoksa yanında başka bir şey yapmak mı gerekir?

Vichy Dercos Kepek Karşıtı Şampuan yağlı saçlarda gerçekten işe yarıyor mu, kullananlar nasıl bir sonuç aldı?

Benim saç derim de yağlı ve kepeğe çok yatkın. Bu şampuanı kullanırken en büyük farkı ilk 2 haftada gördüm. Kepek ciddi şekilde azaldı ama yağlanma hemen düzelmedi. Ben haftada 2–3 kullanımda bıraktım, her gün kullanınca saçım daha çabuk yağlandı. Dozunu ayarlamak önemli.

Bu üründe bence hata, kepek şampuanını normal şampuan gibi her yıkamada kullanmak. Ben haftada 2 kez kullandım, diğer yıkamalarda daha hafif bir şampuanla devam ettim. Böyle yapınca hem kepek kontrol altına alındı hem de yağlanma artmadı.

Yağlı saçlarda kepek genelde saç derisi dengesizliğinden oluyor. Bu şampuan kepeği azaltıyor ama saç derisi çok hassassa ilk başta hafif bir kuruluk hissi olabiliyor. Ben saç derisine maske sürmedim, sadece uçlara bakım yaptım. Bu dengeyi kurunca daha rahat kullandım.

Ben ilk hafta memnun kalmadım ama ikinci haftadan sonra fark netleşti. Kepek neredeyse görünmez oldu. Yağlanma tamamen bitmedi ama eskisi kadar rahatsız edici değildi. Sabırlı olmak gerekiyor, tek yıkamada mucize beklememek lazım.

Ben bu şampuanı kür gibi kullandım. Haftada 2 kez, 3 hafta boyunca. Kepek ciddi şekilde azaldı. Sonrasında sürekli kullanmadım ama ara ara tekrar ediyorum. Bu şekilde yağlı saçta da kontrol sağlanabiliyor.

Geri
Üst Alt