Vücudumda Koyu Renkli Lekeler Oluştu, Neden Kaynaklanır?

Tuğçe Sarı

Kayıtlı Üye
Bir süredir özellikle bacaklarımda ve sırtımda koyu renkli lekeler fark ediyorum. Önce morarma gibi sandım ama ne acı var ne de ağrı. Zamanla sayıları arttı. Güneş sonrası bronzluk da değil, daha çok cilt tonu değişikliği gibi duruyor. Açık tenli olduğum için de daha çok belli oluyor. Artık aynaya baktığımda dikkatimi çeker hale geldi.

Vücutta koyu lekeler neden olur?” diye araştırınca o kadar farklı neden okudum ki kafam karıştı. Kimi hormon diyor, kimi güneş, kimisi de cilt rahatsızlığı olabilir diyor. En sonunda işi uzatmadan dermatoloji (cildiye) bölümünden randevu aldım. Doktor lekeleri inceledi, “hiperpigmentasyon” dedi. Ciltte fazla melanin üretimi oluyormuş. Bunun sebebi bazen ilaç kullanımı, güneş ya da hormonal değişiklikler olabiliyormuş.

Leke açıcı krem, C vitamini serumu ve güneş koruyucu önerdi. Ayrıca sıkı pantolon gibi dar giysiler de cildi tahriş edip leke yapabiliyormuş. Şimdi hem beslenmeme hem cilt bakımına dikkat ediyorum. Birkaç haftada ton farkı hafiflemeye başladı bile.

Koyu renkli lekeler insanın moralini bozabiliyor ama doğru bakım ve sabırla geçebiliyor.

Sizde de vücutta leke sorunu oldu mu, neyin işe yaradığını fark ettiniz mi?

Koyu lekeler bende de doğum sonrası ortaya çıkmıştı. Doktor hormon değişiminden kaynaklandığını söyledi. Leke kremiyle birkaç haftada açılma oldu. Şimdi düzenli güneş kremi kullanıyorum, yeni leke oluşmadı.

Oyla 0
Bacaklarımdaki koyu izlerin sebebi meğer epilasyon sonrası tahrişmiş. Cildiye bunu hemen anladı. Nemlendiriciyle birlikte renk açıcı serum verdi, gerçekten işe yaradı. Basit şeyler bazen büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Koyu lekelerim yazdan kalmıştı, güneşten korumamışım. C vitamini içeren serum ve güneş kremiyle dengeye geldi. Artık dışarı çıkmadan önce mutlaka koruyucu sürüyorum, cilt kendini daha hızlı yeniliyor.

Oyla 0
Vücudumda oluşan koyu lekelerin nedeni kullandığım bir ilaca bağlıymış. Doktor fark etti ve ilacı değiştirdi. Birkaç ayda renk açıldı. Ciltte olan her değişiklik aslında bir sinyal, ciddiye almak lazım.

Oyla 0
Dizlerimde ve dirseklerimde koyulaşma vardı. Doktor kuruluk ve sürtünmeden kaynaklandığını söyledi. Yoğun nemlendirici verdi. Düzenli kullanımda hem rengi açıldı hem cilt daha yumuşak hale geldi. Küçük detaylar etkili olabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt