Vücut Bakımına Nereden Başlamalıyım?

Ezgi Kuş

Kayıtlı Üye
Cilt bakımı denince yüz için ne yapmam gerektiğini az çok biliyorum ama iş vücut bakımına gelince tamamen dağılıyorum. Duş alıyorum, bazen krem sürüyorum, bazen haftalarca hiç dokunmuyorum. Sonra bacaklarım kuruyup pul pul olunca ya da kollarımda pütürler artınca “Galiba bir yerden başlamak lazım” diye düşünüyorum. Ama nereden, nasıl ve neyle başlayacağımı gerçekten bilmiyorum.

Raflara baktığımda vücut peelingleri, yağlar, losyonlar, serumlar derken insanın gözü korkuyor. Hepsine birden başlamak istemiyorum çünkü sürdürülebilir olmuyor. Birkaç gün yapıp sonra bırakıyorum. Düzenli hale getirmek istiyorum ama karmaşık bir rutine de girmek istemiyorum. Vücut bakımı yüz kadar detaylı mı olmalı yoksa temel birkaç adım yeterli mi, emin değilim.

Cildim normalden kuruya dönük, özellikle kışın daha da geriliyor. Belki de en başta nemlendirmeyi ciddiye almam gerekiyordur. Ama peeling, yağ, masaj gibi şeyler gerçekten şart mı, yoksa işin ekstrası mı, bunu ayırt edemiyorum. Daha bilinçli ama göz korkutmayan bir başlangıç yapmak istiyorum.

Vücut bakımına yeni başlayan biri için en doğru ve pratik başlangıç noktası ne olmalı?

Ben de senin gibiydim ve kendimi çok yormadan başladım. Önce sadece duş sonrası düzenli nemlendirici sürmeyi alışkanlık haline getirdim. Bu bile cildimde ciddi fark yarattı. Bence temel adımlar oturmadan ekstra ürünlere geçmemek en sağlıklısı.

Oyla 0
Bana göre vücut bakımında en önemli şey süreklilik. Haftada bir peeling ve her duş sonrası krem benim için yeterli oluyor. Çok fazla ürün almak yerine az ama düzenli kullanmak daha gerçekçi ve sürdürülebilir.

Oyla 0
Ben vücut bakımına “az ama öz” yaklaşımıyla başladım. İyi bir duş jeli ve nemlendirici seçtim, başka hiçbir şey yapmadım. Cildim toparlanınca peeling ekledim. Baştan her şeye yüklenmek yerine adım adım gitmek çok daha mantıklıymış.

Oyla 0
Vücut bakımını yüz kadar karmaşık düşünmemek lazım bence. Temizleme ve nemlendirme yeterli oluyor. Gerisi ihtiyaç olunca ekleniyor. Kendini zorlamadan başlamak en iyisi.

Oyla 0
Benim için fark yaratan şey duş sonrası krem sürmeyi alışkanlık haline getirmek oldu. Öncesinde haftalarca ihmal ediyordum. Küçük ama düzenli adımlar gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt