Vücut Bakımında Retinol Kullanılır mı? Yan Etkisi Olan Var mı?

Dilşat

Kayıtlı Üye
Retinol’ü hep yüz için duydum ama bazı vücut kremlerinde de olduğunu görünce şaşırdım. Özellikle kol altı, kol arkası gibi pütürlü bölgelerde kullanılabiliyormuş. Ama biraz tereddüt ettim. Yüzde bile dikkatli kullanılmalı deniyor, vücutta tahrişe sebep olur mu?

Deneme amaçlı retinollü bir vücut losyonu aldım. Haftada 2 kez kullanmaya başladım. İlk zamanlar hafif bir yanma oldu ama sonra cilt alıştı. Şu an dirsek ve üst kollarımda dokuda bir iyileşme fark ettim. Tabii güneşe dikkat etmek şart. Ama her cilt aynı tepkiyi vermez, emin değilim.

Siz vücut bakımında retinol içeren ürünleri denediniz mi, hangi bölgelerde etkili oldular?

Yüzde yıllardır retinol kullanıyorum ama geçen yıl retinollü vücut losyonu ile tanıştım. Özellikle üst kol bölgemde “keratozis pilaris” gibi pütürlü bir doku vardı. Haftada 2 gece retinollü losyon sürdüm ve sabahları bol nemlendirici uyguladım. İlk iki hafta cildim biraz hassaslaştı ama sonra alıştı. Sonuç: cildim daha düzgün, lekeler daha az belirgin. Ama güneş koruyucu kullanmak çok önemli, yoksa lekelenme artabilir.

Oyla 0
Retinolü vücut ürünlerinde duyduğumda şaşırmıştım ama doktorum önerince denedim. Dirsek ve diz bölgesinde cilt daha kalın, o yüzden etkili olabiliyor. Ama ilk uygulamalarda kaşıntı ve hafif yanma yaşadım. Şimdi düşük dozlu ürünle başladım ve her uygulamadan sonra cica içerikli kremle destekliyorum. Tahriş etmiyor. Bence kontrollü kullanılırsa vücut için de faydalı.

Oyla 0
Erkek olarak bakım işlerine çok düşkün olmasam da sırtımdaki sivilce izleri için dermatoloğum retinoid içerikli vücut losyonu verdi. Başta “bu ne kadar fark ettirir ki” dedim ama birkaç hafta içinde izlerin rengi açılmaya başladı. Sadece çok düzenli kullanmak gerekiyor. Ayrıca cildi çok kurutuyor, mutlaka nemlendiriciyle birlikte kullanılmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt