Vücut Kokusu Gün İçinde Nasıl Kalıcı Olur?

Çilem Bozkurt

Kayıtlı Üye
Sabah duştan sonra mis gibi kokuyorum ama birkaç saat geçmeden o tazelik hissi tamamen kayboluyor. Özellikle yaz aylarında vücut kokusu çok çabuk uçuyor. Parfüm, deodorant, vücut spreyi hepsini birlikte denedim ama kalıcılık en fazla iki üç saat. Bazen kokular karışıyor, bazen tamamen yok oluyor. Gün içinde tazelenmek istiyorum ama sürekli sprey taşımak da pratik olmuyor.

Vücut kremini parfümle aynı seriden kullanmanın kokuyu daha kalıcı yaptığını duydum, denedim ve gerçekten biraz işe yaradı. Ama yine de istediğim kadar uzun sürmedi. Sanırım kokunun kalıcı olması sadece ürünle değil, vücut bakım rutiniyle de ilgili. Temiz ve nemli cilt kokuyu daha uzun tutuyormuş.

Bir arkadaşım “duştan sonra parfümü nemliyken uygula” diyor, diğeri “vazelin sür, parfümü üstüne sık” diyor. Bu yöntemleri denemeye başladım ama hâlâ en etkili yolu bulamadım.

Sizce vücut kokusunu gün boyu kalıcı yapmak için ne yapmak gerekiyor? Gerçekten işe yarayan bir sır var mı?

Ben parfümü doğrudan cildime değil, önce nemlendirici sürdükten sonra uyguluyorum. Krem kokuyu ciltte hapsediyor. Aynı seriden duş jeli, krem ve parfüm kullanınca kalıcılık çok artıyor.

Oyla 0
Parfümü nabız noktalarına sıkmak çok fark ettiriyor. Boyun, bilek ve kulak arkası. Ayrıca saç fırçama da azıcık sıkıyorum. Gün içinde hareket ettikçe kokusu yenileniyor.

Oyla 0
Ben kokusuz vücut yağı üzerine parfüm sıkıyorum. Yağ kokuyu sabitliyor, uçmasını önlüyor. Özellikle hindistan cevizi yağı bu konuda çok işe yarıyor. Gün boyu kalıcı oluyor.

Oyla 0
Kokunun kalıcılığı cildin nem oranına bağlı. Kuru cilt kokuyu tutmuyor. Ben duş sonrası vücut sütü kullanıyorum, sonra parfümü sıkıyorum. Gerçekten fark ediyor.

Oyla 0
Parfümü elbiseye değil, doğrudan vücuda sıkmak önemli. Ayrıca aynı kokunun roll-on ve body mist versiyonlarını birlikte kullanmak kalıcılığı ikiye katlıyor. Denemeye değer.

Oyla 0
Geri
Üst Alt