Vücut Kokusu Neden Kalıcı Olmuyor? Parfüm Kalıcılığını Artırmanın 7 Yolu

Betül Taşçı

Kayıtlı Üye
Sabah parfüm sıkıyorum, işe gitmeden önce son kez kontrol ediyorum: mis gibi kokuyorum. Ama öğlene geldiğimde, sanki hiç parfüm sürmemişim gibi. Özellikle yaz aylarında bu durum daha da kötüleşiyor. Parfüm kalmıyor, cildim kuruysa kokuyu bile tutmuyor. Araştırdım, okudum, denemeler yaptım.

En etkili yöntemlerden biri, duştan sonra nemli cilde parfüm uygulamak oldu. Ama daha iyisi şu: parfümü sürmeden önce kokusuz bir vazelin tabakası oluşturmak. Ciltte sabitleyici görevi görüyor. Ayrıca nabız noktalarına parfüm sıkmak, özellikle boyun arkası, kulak arkası ve bilek içleri, kalıcılığı ciddi ölçüde artırıyor. Ve tabii ki cilt nemliyse, parfüm de kalıyor. O yüzden artık her parfümden önce vücut losyonu sürüyorum.

Sizce parfümün gün boyu kalmasını sağlayan en etkili taktik ne? Gerçekten işe yarayan bir yöntem keşfettiniz mi?

Ben de yıllarca parfüm kalıcı değil sanıyordum. Meğer cilt kuruysa koku tutmuyormuş. Şimdi önce kokusuz bir krem sürüp üstüne parfüm sıkıyorum. Özellikle nabız noktalarına sıkmak fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben koluma parfüm sıktıktan sonra üzerine vazelinle sabitliyorum. Bunu YouTube’da görmüştüm, çok işe yarıyor. Ayrıca parfümü kıyafete değil doğrudan cilde sıkmak gerekiyor. Kumaşlar kokuyu emer, dağıtır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt