Vücut Nemlendiricisi Duş Öncesi Mi Sonrası Mı Kullanılmalı?

Kardelen Uğur

Kayıtlı Üye
Vücut nemlendiricisi kullanma konusunda bir türlü net bir rutin oturtamadım. Duş aldıktan sonra cildim yumuşakken sürmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bazen de cildim çok çabuk kuruyor ve sanki sürdüğüm krem yeterince işe yaramıyormuş gibi geliyor. Sonra “Acaba duş öncesi mi daha etkili?” diye kafam karışıyor. Özellikle duşta sıcak suyla uzun süre kaldıysam, çıktıktan sonra cildim gerilmiş gibi hissediyor.

Bazı günler duş sonrası krem sürmeye üşeniyorum, bazı günler de sürdüğüm halde birkaç saat sonra bacaklarım yine kuru görünüyor. Bu da beni yanlış zamanda mı kullanıyorum sorusuna götürüyor. Duş öncesi yağ ya da nemlendirici sürenleri görüyorum, “cildi sudan koruyor” diyorlar ama gerçekten fark yaratıyor mu emin değilim. Bir yandan da fazla ürün kullanıp cildi boğmak istemiyorum.

Cildim özellikle bacak ve kollarımda kuruya dönük. Kışın bu durum daha da artıyor. Nemlendiriciyi doğru zamanda kullanırsam belki daha az ürünle daha iyi sonuç alabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden deneyimleyenlerin ne yaptığını merak ediyorum.

Vücut nemlendiricisini en etkili şekilde kullanmak için duş öncesi mi, yoksa duş sonrası mı uygulamak daha doğru?

Ben yıllarca duş sonrası kullandım ama cildim çok kuru olduğu için yeterli gelmiyordu. Sonra duş öncesi yağ denemeye başladım. Duştan sonra krem sürdüğümde nemi daha iyi hapsettiğini fark ettim. İkisini birlikte yapmak bende daha etkili oldu.

Oyla 0
Bence en mantıklısı duş sonrası. Cilt hâlâ hafif nemliyken krem sürünce ürün daha iyi emiliyor. Duş öncesi denedim ama bana çok pratik gelmedi. Duş sonrası düzenli sürünce kuruluk ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Dermatoloğum net şekilde duş sonrası önermişti. Özellikle ilk birkaç dakika çok önemliymiş. Cilt nemliyken sürülen krem nemi kilitliyor. O günden beri bu şekilde kullanıyorum ve daha az ürünle daha iyi sonuç alıyorum.

Oyla 0
Ben çok sıcak duş alıyorsam duş öncesi hafif bir yağ sürüyorum, aksi halde cildim aşırı kuruyor. Ama genel olarak asıl nemlendirmeyi duş sonrası yapıyorum. İkisini duruma göre ayarlamak bana daha mantıklı geliyor.

Oyla 0
Cilt tipine göre değiştiğini düşünüyorum. Benim cildim çok kuru olduğu için tek başına duş sonrası yetmiyordu. Duş öncesi yağ + duş sonrası krem kombinasyonu en iyi sonucu verdi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt