Vücut Şekillendirme Cihazları Gerçekten Yağ Yakar Mı?

Fatma Öztürk

Kayıtlı Üye
Spor ve diyetle uğraşmama rağmen özellikle karın ve basen bölgemdeki inatçı yağlar bir türlü gitmiyor. Artık ameliyatsız yöntemlere yönelmek istiyorum ama bu sefer de vücut şekillendirme cihazları hakkında kafam karıştı. Herkes farklı bir yöntem öneriyor: biri “soğuk lipoliz en etkilisi” diyor, diğeri “radyofrekans daha kalıcı sonuç veriyor” diyor. Gerçekten hangisine inanacağımı bilemiyorum.

Okuduklarıma göre bu cihazlar yağ hücrelerini parçalayarak veya küçülterek incelme sağlıyormuş. Soğuk lipoliz hücreleri donduruyor, radyofrekans ısıtarak yok ediyor. Ultrasonik sistemler de yağ dokusunu titreşimle hedef alıyormuş. Yani aslında her yöntem farklı bir şekilde çalışıyor.

Ama etkilerinin kalıcı olabilmesi için sonrasında düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme şartmış.

Benim merak ettiğim, bu cihazlar gerçekten yağ hücrelerini tamamen ortadan kaldırıyor mu, yoksa sadece geçici bir sıkılaşma mı sağlıyor?

Ben soğuk lipoliz yaptırdım, 3 seansta karın çevremde ciddi fark oldu. Etkisi uzun sürdü ama sonrasında düzenli beslenmeye devam ettim.

Oyla 0
Bu cihazlar işe yarıyor ama sihirli değnek gibi düşünmemek lazım. Ben 5 seans yaptırdım, etkisi belirgindi ama korumak için sporu bırakmamak gerekiyor.

Oyla 0
Benim için en etkili yöntem ultrasonik lipoliz oldu. Yağ azalması yavaş ama kalıcıydı. Özellikle bel çevremde gözle görülür incelme sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt