Vücut Serumu Nedir? Losyonla Arasındaki Fark Ne Zaman Hissedilir?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda vücut serumu kavramı çok karşıma çıkmaya başladı. Cilt bakım serumlarını biliyordum ama vücut için ayrı bir serum fikri başta bana gereksiz gibi geldi. Yine de merakıma yenik düşüp hyaluronik asit içeren bir tane aldım.

Losyon gibi yoğun değil, daha akışkan. Cilde hemen emiliyor. Ben genelde banyodan sonra önce serumu, sonra nemlendiriciyi uyguluyorum. Gerçekten daha uzun süre nemli kalıyor. Özellikle kol ve bacaklarda fark ettim. Ama fiyat olarak biraz daha pahalı tabii.

Sizce vücut serumu losyondan daha mı etkili, yoksa sadece ekstra bir adım mı?

Vücut serumuyla tanışmam geçen kış oldu. Özellikle kuru bacaklarıma losyon yetmeyince eczacım serum önerdi. İnce yapılı, çabuk emiliyor. Losyonla birlikte kullanınca nem etkisi daha uzun sürüyor. Özellikle hyaluronik asit içeren olanlar cildi gerçekten nemle dolduruyor gibi.

Oyla 0
Serumu önce gereksiz bulmuştum ama kullanınca fikrim değişti. Özellikle duş sonrası serumu sürüp ardından body butter geçince cilt çok daha yumuşak kalıyor. Serumlar yüz ürünlerindeki gibi aktif içerikler taşıyor, bu da fark yaratıyor. Özellikle kışın çok işe yarıyor.

Oyla 0
Serumlar nem tutuculuğunu artırıyor ama tek başına yeterli değil. Bence losyonla kombine kullanılmalı. Özellikle yazın losyon yerine serum tercih ediyorum çünkü daha hafif. Ama fiyatları yüksek, düzenli kullanmak için biraz pahalı geliyor açıkçası.

Oyla 0
Geri
Üst Alt