Vücut Spreyleri Kokuyu Kalıcı Tutuyor mu? Deodorantla Ne Farkı Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Duru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duru

Kayıtlı Üye
Vücut spreyi kullanmak benim için sabah ritüeli gibi. Ama öğlene kadar uçup gidiyor. Özellikle yazın hiç kalmıyor. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle önce nemlendirici krem, sonra sprey kullanmaya başladım. Gerçekten kokunun kalıcılığı artıyor.

Ama yine de deodorant ile vücut spreyinin farkı büyük. Deodorantlar terlemeyi engellerken spreyler daha çok parfüm görevi görüyor. Ben ikisini birlikte kullanıyorum, ama bazen fazla karışık kokular olabiliyor.

Sizce vücut spreyleri gerçekten işe yarıyor mu, kalıcı koku için en etkili kullanım yöntemi ne?

Vücut spreylerini uzun zamandır kullanıyorum ama kokular genelde birkaç saat içinde uçup gidiyor. Sonra bir parfüm danışmanından “önce vücut losyonu sürüp sonra spreyi uygulamak” taktiğini öğrendim. Cilt nemliyken spreyin kalıcılığı çok daha yüksek oluyor. Ayrıca kıyafete değil, doğrudan cilde sıkmak daha etkili.

Oyla 0
Deodorantla vücut spreyi çok karıştırılıyor. Deodorant ter kokusunu engeller, vücut spreyi ise sadece güzel kokmak içindir. Ben ikisini kombine kullanıyorum. Spor öncesi deodorant, günlük kullanımda ise vücut spreyleri tercih ediyorum. Ama spreyler tek başına kalıcı değil. Özellikle yazın 2-3 saatte bir yenilemek gerekiyor.

Oyla 0
Ben vücut spreyi kullandıktan sonra genelde boynuma ve bilek içlerine çok az parfüm sıkarak kokunun kalıcılığını artırıyorum. Spreyler yazın ferah his veriyor ama deodorant gibi koruyuculuk sağlamıyor. Ayrıca bazı vücut spreyleri alkol içerdiği için cildi kurutabiliyor. O yüzden nemlendirici üzerine uygulamak en mantıklısı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt