Xpecia Erkek Tablet İle Beraber Hangi Ürünleri Kullanıyorsunuz? Etkisini Artırmak İçin Tavsiyeler Var Mı?

Sadık Yoldaş

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,

Xpecia Erkek Tablet kullanmaya karar verdim ama maksimum fayda sağlamak için yanında başka ne kullanabilirim merak ediyorum. Mesela topikal minoksidil, biotin takviyesi, kafeinli şampuanlar gibi desteklerle birlikte kullanan var mı?

Benim saç dökülmem özellikle tepe bölgede yoğun ve saç tellerim iyice inceldi. Bu yüzden kombine bir bakım rutini oluşturmak istiyorum.

Kendi rutinini paylaşan ya da şu şu ürünlerle birlikte etkisi çok daha iyi oluyor diyen varsa büyük destek olur. Deneme yanılma yapmadan tecrübelerden öğrenmek en doğrusu bence 💪

Selam,
Ben Xpecia’yı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Tek başına da etkisi oluyor ama ben senin gibi kombine bir rutin uygulayınca çok daha iyi sonuç aldım. Sabah akşam düzenli olarak %5 minoksidil kullanıyorum (tepe bölgeye özellikle), yanında da haftada 3-4 gün kafein içerikli şampuan ile yıkıyorum. Saçlarım ince telli olduğu için ayrıca her sabah 5000 mcg biotin de alıyorum.

İlk 2 ay dökülme devam etti ama sonrasında azalma başladı ve tepedeki boşlukta minik saçlar çıkmaya başladı. Bence bu tür takviyeler tek başına mucize yaratmıyor, ama birlikte düzenli kullanınca etkileri ciddi fark ettiriyor. Sabır şart ama işe yarıyor 👍

Oyla 0
Merhaba,
Ben de Xpecia’yı kullanıyorum, 4. kutudayım. İlk zamanlar sadece tableti kullanıyordum ama sonra etki sınırlı kalınca ekstra destek ekledim. Benim rutinim şu şekilde:
Sabahları Xpecia + biotin kapsül, akşamları ise minoksidil köpük uyguluyorum (losyonu cildim tahriş etti).
Haftada 2 gün de biberiye suyu ile saç diplerine masaj yapıyorum.

Şampuan olarak sıradan bir şey kullanıyordum ama sonra dermatoloğum önerdi diye Alpecin gibi kafeinli bir şampuana geçtim, dökülme biraz daha azaldı gibi.
Kombinasyon yapınca daha dengeli oluyor. Özellikle tepe dökülmesinde sabırlı ve disiplinli olmak gerekiyor. 3-4 ay sonra minik değişimler başlıyor, sonra artıyor.

Senin durum benzerse bence topikal ürünle desteklemen iyi olur. Kolay gelsin 💪

Oyla 0
Geri
Üst Alt