Yağlı Ciltler İçin Akmayan Fondöten Önerisi Arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Belkıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belkıs

Kayıtlı Üye
Yağlı ciltle makyaj yapmak bazen gerçekten sinir bozucu. Sabah güzel duran fondöten öğleden sonra burun kenarlarında açılıyor, çenede çizgi çizgi birikiyor, T bölgesi de parladıkça parlıyor. Üstelik “mat” fondötenler de bende bazen ilk saatlerde güzel durup sonra çatır çatır ayrışıyor. Ne yapsam dengede tutamıyorum gibi hissediyorum.

Cildim özellikle yaz-kış fark etmeksizin parlamaya çok müsait. Gün içinde yüzümü sürekli pudralamak istemiyorum çünkü o zaman da bu sefer kat kat duruyor. Bir de iş ortamında sürekli ayna kontrolü yapmak mümkün değil. O yüzden uzun süre kalıcı, akmayan ama aynı zamanda yüzü “beton” gibi göstermeyen bir fondöten arıyorum.

Baz kullanıyorum ama doğru baz mı emin değilim. Bazı bazlar sanki daha da kaydırıyor gibi. Nemlendirici kullansam ağır geliyor, kullanmasam bu sefer fondöten pütür pütür duruyor. Bu ikilemden çıkamadım.

Yağlı ciltte gün içinde parlamaya rağmen dağılmayan, akmayan fondöten öneriniz var mı?

Yağlı ciltte bence iki şey oyunu değiştiriyor: ince kat + sabitleme. Çok ürün sürünce ne kadar “mat” olursa olsun yağla karışıp kayıyor. Ben fondöteni çok ince sürüp, sadece T bölgesine hafif sabitleyici pudra geçiyorum. Sonra da sabitleyici sprey kullanıyorum. Bu kombinasyonla akma azaldı. Bir de gün içinde pudra yerine yağ emici kağıt daha iyi.

Oyla 0
Baz seçimi çok önemli. “Silikon baz” bazı yağlı ciltlerde gerçekten kaydırabiliyor. Ben daha çok matlaştırıcı, gözenek blurlayan bazlarla daha iyi anlaşıyorum. Ama nemsiz bırakınca da fondöten ayrışıyor. O yüzden hafif jel nemlendirici + ince baz + ince fondöten şeklinde katman yapınca gün içinde daha az bozuluyor.

Oyla 0
Fondötenin kalıcılığı kadar uygulama aracı da önemli. Sünger çok nemliyse ürün daha çabuk oynuyor. Ben yağlı günlerde fırça ile ince sürüp süngerle sadece bastırıyorum. Sonra pudrayı da pufla “press” yapıyorum, sürerek değil. Böyle olunca daha uzun süre dayanıyor ve akma azalıyor.

Oyla 0
Benim deneyimim: “full coverage matte” fondötenler her yağlı ciltte iyi durmuyor. Bazılarında gün sonunda burun kenarı resmen eriyor. O yüzden orta kapatıcılık ama uzun süre kalıcı olanlara yöneldim. Bir de fondöteni yüzün tamamına değil, merkez bölgeye yoğun, yanaklara daha az uygulayınca daha az bozuluyor. Gün içinde düzeltmek de kolaylaşıyor.

Oyla 0
Cilt bakımı tarafı da etkiliyor. Yağlı cilt deyip nemi tamamen kesince cilt daha çok yağ üretiyor. Ben düzenli hafif nemlendirici + güneş kremiyle cildimi dengeleyince fondöten de daha iyi durmaya başladı. Makyaj önü hazırlık kısmı oturunca “akmayan fondöten” arayışı biraz kolaylaşıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt