Yağlı Ciltler İçin Fondöten Öneriniz Var Mı?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Bir süredir fondöten konusunda gerçekten çok kararsız kaldım çünkü cildim aşırı yağlı ve kullandığım çoğu ürün gün içinde hemen parlamaya başlıyor. Sabah makyaj yaptığımda ilk başta gayet güzel duruyor ama birkaç saat sonra özellikle alın ve burun bölgem resmen yağ içinde kalmış gibi görünüyor. Üstüne bir de fondöten cildimde dağılmış gibi oluyor, o görüntü hiç hoşuma gitmiyor.

Daha önce mat bitişli birkaç fondöten denedim ama bazılarında da bu sefer cildim çok kalın makyajlı gibi göründü. Bir de gözeneklerim biraz belirgin olduğu için bazı fondötenler sürünce daha da belli ediyor. O yüzden hem mat duran hem de ciltte ağır durmayan bir şey bulmak gerçekten zor geldi.

Açıkçası makyaj bazı kullanmayı da denedim ama her zaman işe yarıyor gibi hissetmedim. Belki de kullandığım fondöten cildime uygun değildi. Gün içinde sürekli pudra tazelemek de istemiyorum çünkü o zaman makyaj daha da kalınlaşıyor gibi geliyor.

Şu sıralar gerçekten yağlı ciltlere uygun, gün içinde fazla parlama yapmayan ve yüzümde maske gibi durmayan bir fondöten arıyorum. Deneyip memnun kaldığınız ürünler varsa gerçekten merak ediyorum.

Yağlı ciltlerde gün içinde parlamayı kontrol eden ve kalıcılığı iyi olan fondöten öneriniz var mı?

Benim cildim de aşırı yağlı ve yıllarca fondöten konusunda aynı sorunları yaşadım. Sabah güzel duran makyajım öğleden sonra tamamen parlamış oluyordu. Bir süre sonra şunu fark ettim, fondöten kadar cilt hazırlığı da çok önemli. Ben artık makyajdan önce mutlaka yağ kontrolü yapan bir nemlendirici kullanıyorum. Ondan sonra sürdüğüm fondöten çok daha uzun süre dayanıyor.

Oyla 0
Ben de yağlı ciltliyim ve özellikle yazın makyaj yapmak tam bir kabus olabiliyor. Denediğim çoğu fondöten ya akıyor ya da yüzümde ağır duruyordu. En son daha ince yapılı ama yarı mat bitişli bir fondöten kullanmaya başladım. Tamamen mat değil ama gün içinde çok kötü parlamıyor. Bir de transparan pudra ile sabitleyince gerçekten daha iyi oluyor.

Oyla 0
Benim deneyimimde tam mat fondötenler bazen cildi daha kötü gösterebiliyor. Bir dönem çok mat ürünler kullanıyordum ama yüzümde pul pul bir görüntü oluşuyordu. Sonradan daha doğal bitişli fondötenlere geçtim ve sadece T bölgeme pudra uygulamaya başladım. Açıkçası bu yöntem benim cildimde daha iyi durdu.

Oyla 0
Ben de uzun süre fondöten aradım çünkü gözeneklerim belirgin ve yağlanma da çok oluyor. Bazı fondötenler gerçekten gözenekleri daha da belli ediyor. Bir arkadaşımın önerisiyle gözenek gizleyici bir makyaj bazı kullanmaya başladım ve üstüne ince bir fondöten sürüyorum. O şekilde hem daha pürüzsüz duruyor hem de gün içinde çok fazla dağılmıyor.

Oyla 0
Benim cildim karma ama T bölgem çok yağlanıyor. O yüzden fondöten seçerken özellikle kalıcılığına dikkat ediyorum. Denediğim bazı fondötenler ilk başta güzel duruyor ama birkaç saat sonra resmen yüzümden kayıyor. Ben artık uzun süre kalıcı olan fondötenleri tercih ediyorum. Bir de makyaj sabitleyici sprey kullanmaya başlayınca makyajımın daha uzun süre bozulmadan kaldığını fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt