Yanaklarda Kılcal Damar Neden Oluşur?

Hasret

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda aynaya baktığımda özellikle yanak bölgemde ince ince kırmızı damarlar fark etmeye başladım. Önceden sadece utandığımda ya da sıcak bir ortama girdiğimde kızarırdı yüzüm ama şimdi sanki kalıcı bir kızarıklık var gibi. Yakından bakınca kılcal damarlar belirgin şekilde görünüyor. Makyajla biraz kapanıyor ama tamamen gizlenmiyor.

Cildim hassas bir yapıya sahip, son yıllarda asitli ürünleri biraz fazla kullanmış olabilirim. Bir de sıcak duşu çok seviyorum ve yüzüm kızarana kadar sıcak suya maruz kalıyor. Acaba bunlar mı tetikledi diye düşünüyorum. İnternette rozasea ile bağlantılı olabileceğini okudum, o da kafamı karıştırdı.

Bu durum tamamen estetik bir problem mi yoksa altta başka bir cilt hassasiyeti mi var bilmiyorum. Daha da artar mı diye endişeleniyorum açıkçası.

Yanaklarda belirginleşen kılcal damarlar neden oluşur ve ilerlemesi nasıl önlenir?

Bende de sıcak duş ve buhar banyosu sonrası kılcal damarlar belirginleşti. Dermatolog çok sıcak sudan kaçınmamı söyledi. Gerçekten alışkanlığı değiştirince artışı durdu.

Oyla 0
Benimki rozasea başlangıcıymış. Sürekli kızarıklık ve hassasiyet vardı. Erken dönemde önlem alınca kontrol altına almak daha kolay oldu.

Oyla 0
Asitli ürünleri fazla kullanmak da damarlara zarar verebiliyor. Cilt incelince alttaki damarlar daha görünür hale geliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt