Yanaklarım Sürekli Kızarık ve Hassas – Bu Rozasea mı, Yoksa Sadece Alerji mi?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Selam herkese,

Son zamanlarda özellikle yanaklarımda geçmeyen bir kızarıklık dikkatimi çekmeye başladı. İlk başta sadece mevsim geçişine ya da kullandığım bir ürüne bağlamıştım ama haftalar geçmesine rağmen durum hiç değişmedi.

Cildim zaten hassastı, ama bu seferki farklı... Sabahları uyanınca daha da belirginleşmiş, bazen hafif yanma hissiyle birlikte gelen, makyajla bile zor kapanan bir kırmızılık var. Ne sürdüğümü, ne yemiş olabileceğimi sorguluyorum ama belirgin bir tetikleyici bulamıyorum.

İnternette araştırınca karşıma hep rozasea çıkıyor, ama emin olamıyorum. Çünkü net bir teşhis olmadan kendi kendime bir isim koymak istemiyorum. Yine de içten içe bu kızarıklığın artık geçici olmadığını hissediyorum.

Hafif sıcak bir ortama girsem yüzüm yanıyor gibi oluyor, rüzgârda bile cildim anında tepkisini gösteriyor. Makyajı geçtim, sadece nemlendirici bile bazı günler batma hissi yaratıyor.

Aynı şeyi yaşayanlar, özellikle rozasea teşhisi almış olanlar, ilk belirtileriniz nasıldı? Bu tarz kalıcı kızarıklık yaşayan varsa neler yaptı, ne işe yaradı?

Cildimi tanıyamaz oldum, her geçen gün daha da hassaslaşıyor gibi hissediyorum. Gerçekten bir yol gösterene ihtiyacım var.

Merhaba, bu bahsettiğin belirtiler bana oldukça rozasea başlangıcını hatırlattı. Ben rozasea hastasıyım, özellikle sıcak–soğuk geçişleri, baharatlı yiyecekler, güneş ve stres bende de yüzü alevlendiriyordu. Dermatoloğa gidip net tanı alman çok önemli. Doğru bakım rutinini öğrenince kızarıklık ciddi oranda azalıyor.

Oyla 0
Ben de uzun süre sadece “cildim hassas” sanıyordum ama meğersem rozasea başlangıcıymış. Ne yazık ki kendiliğinden geçen bir şey değilmiş. Ama doğru ürünlerle, çok hafif yapılı şeylerle kontrol altına alınabiliyor. Sakın kafana göre ürün deneme, daha da kötüleşiyor. Tanı çok şeyi değiştiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt