Saç bakımında en çok duyduğum doğal yöntemlerden biri yumurta ve zeytinyağı maskesiydi. Uzun süre denemeye cesaret edemedim çünkü kokusunun ağır olacağından korkuyordum. Fakat saçlarım çok yıprandığı bir dönemde şans verdim ve açıkçası beklediğimden çok daha iyi sonuç aldım.
Yumurta, içerdiği yüksek protein sayesinde saç tellerini besliyor, kırıkları onarıyor. Zeytinyağı ise saçın ihtiyacı olan nemi sağlıyor. İkisi birleştiğinde saç hem daha güçlü, hem de daha parlak hale geliyor. Ben bu maskeyi düzenli olarak haftada 1 uyguladım ve 2 ay sonunda saçlarımın yumuşacık olduğunu, kırıkların azaldığını fark ettim.
Tarifi tablo halinde şöyle paylaşabilirim:
Uygulama sonrası saçımı ılık suyla ve doğal içerikli bir şampuanla yıkadım. Yıkarken biraz uğraştırıcı olabiliyor ama sonuç buna değer. Saçım daha parlak, canlı ve hacimli göründü.
Benim deneyimime göre bu maske kesinlikle işe yarıyor. Özellikle kuru ve yıpranmış saçlara sahip olanlar için mükemmel bir çözüm. Düzenli yapıldığında saçın yapısını toparlıyor ve dökülmeyi de azaltıyor.
Yumurta, içerdiği yüksek protein sayesinde saç tellerini besliyor, kırıkları onarıyor. Zeytinyağı ise saçın ihtiyacı olan nemi sağlıyor. İkisi birleştiğinde saç hem daha güçlü, hem de daha parlak hale geliyor. Ben bu maskeyi düzenli olarak haftada 1 uyguladım ve 2 ay sonunda saçlarımın yumuşacık olduğunu, kırıkların azaldığını fark ettim.
Tarifi tablo halinde şöyle paylaşabilirim:
| Malzeme | Miktar | Hazırlama | Uygulama | Etkisi |
|---|---|---|---|---|
| Yumurta | 1 adet (sadece sarısı) | Küçük bir kapta çırpılır | Saç dipleri ve uçlarına sürülür | Protein desteği sağlar, saç köklerini güçlendirir |
| Zeytinyağı | 1 yemek kaşığı | Yumurta ile karıştırılır | Karışım saçta 30 dk bekletilir | Saçı nemlendirir, kırıkları azaltır |
| Limon suyu (isteğe bağlı) | 1 tatlı kaşığı | Karışıma eklenir | Uygulama sonrası kokuyu azaltır | Saçın yağlanmasını dengeler |
Uygulama sonrası saçımı ılık suyla ve doğal içerikli bir şampuanla yıkadım. Yıkarken biraz uğraştırıcı olabiliyor ama sonuç buna değer. Saçım daha parlak, canlı ve hacimli göründü.
Benim deneyimime göre bu maske kesinlikle işe yarıyor. Özellikle kuru ve yıpranmış saçlara sahip olanlar için mükemmel bir çözüm. Düzenli yapıldığında saçın yapısını toparlıyor ve dökülmeyi de azaltıyor.