Yüz Botoksu Erkeklerde Doğal Duruyor Mu? Kaç Ünite Yeterli Olur?

Bahtiyar

Kayıtlı Üye
Merhaba forumdaşlar,

Yakın zamanda alnımda ve kaş aramda derin çizgiler oluşmaya başladı. İş hayatında ve sosyal çevrede dış görünüşe dikkat ediyorum. Estetik düşüncesine hep uzaktım ama şimdi erkekler için botoks uygulamaları dikkatimi çekti. Fakat doğallıktan sapmadan bunu yaptırmak istiyorum.

Sorularım şunlar:
  • Yüz botoksu erkeklerde doğal duruyor mu?
  • Kaç ünite yeterli oluyor? Kadınlarla aynı mı, farklı mı uygulanıyor?
  • İlk uygulama sonrası mimik kaybı yaşayan oldu mu?
"Kasıntı yüz ifadesi olur" diyenler de var ama bir yandan da yaşlı görünmek istemiyorum. Gerçekten erkekler için doğal görünümlü botoks mümkün mü? Deneyenlerin tecrübelerini çok merak ediyorum. Özellikle hangi klinikte, hangi dozla yapıldığı bilgisi işime yarar.

Selam kardeşim, aynı yollardan geçtim diyebilirim. 30’ların ortasında alnımda ve özellikle kaş ortasında çatık çizgiler iyice yerleşmeye başladı. İş hayatımda sürekli insanlarla iletişimdeyim, bu yüzden yorgun, asık bir yüz ifadesi beni rahatsız etmeye başlamıştı.

Botoks fikrine hep mesafeliydim ama araştırınca erkekler için dozun ve tekniğin farklı olduğunu öğrendim. Kadınlara kıyasla daha kalın kas yapımız olduğu için genelde biraz daha fazla ünite kullanılıyor ama önemli olan ne kadar değil, nasıl uygulandığı.

Ben alnıma 12 ünite, kaş arama 10 ünite civarı uygulandı. İlk 2-3 gün hiçbir şey olmadı, sonra etkisini göstermeye başladı. Mimik kaybı yaşamadım çünkü doktor özellikle ‘kas hareketini tamamen durdurmayacağım, sadece yumuşatacağım’ dedi.

Sonuç? Yüzüm daha dinç, ama hala çatabiliyorum hafifçe. Kimse fark etmedi, ama ‘iyi görünüyorsun’ diyenler oldu. Bu benim için yeterli. Doğallık isteyen erkekler için botoks kesinlikle mümkün, sadece doğru uzmanı bulmak şart.

Oyla 0
Merhaba dostum, ben de botoks işine geçtiğimiz yıl girdim. Kaş arası çizgim öyle derinleşmişti ki her an sinirli gibi görünüyordum. Ne zaman aynaya baksam suratımda gerginlik vardı.

İlk seferde biraz acemice davrandım açıkçası. Bir arkadaşın önerdiği klinikte toplamda 40 ünite uygulandı; alın, kaş arası ve kaz ayağına. Evet çizgiler silindi ama ilk 2 hafta boyunca yüzümde donukluk vardı. Gülerken bile gözümün kenarları hareket etmiyordu.

Zamanla oturdu, bir ay sonra daha doğal görünmeye başladı. Ama bu bana bir şey öğretti: erkek yüzüne doz ayarı çok önemli. Daha azla başlanmalı. Şimdi ikinci uygulamamı farklı bir yerde, 30 üniteyle yaptırdım ve çok daha memnunum. Mimiklerim var ama çizgiler silik.

Yani kısacası: botoks erkeklerde de işe yarıyor, ama ‘ifade kaybı yaşarsın’ diyenlere aldırma, yeter ki doğru ellere teslim ol. Giderek daha çok erkek bu yolu tercih ediyor ve bence görsel olarak değil, psikolojik olarak bile büyük rahatlık.

Oyla 0
Geri
Üst Alt