Yüz Şeklim Saçımı Sürekli Daha Kötü Gösteriyor Gibi Hissediyorum

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçımla ilgili en büyük sorunum şu: Ne yaparsam yapayım yüzümle bir türlü uyum yakalayamıyorum. Saçımı kestiriyorum, şekil veriyorum, bazen de sadece doğal bırakıyorum ama aynaya baktığımda hep aynı hissi yaşıyorum. Sanki yüz şeklim saçımı sürekli daha kötü gösteriyor. Başkalarında çok normal duran modeller bende garip duruyor.

Özellikle fotoğraf çekilirken bu durum daha çok dikkatimi çekiyor. Yüzüm ya fazla geniş görünüyor ya da olduğundan daha uzun. Saçımı toplasam başka bir sorun çıkıyor, açık bıraksam başka. Bir noktadan sonra sorun saç modelinde değil de yüz şeklimde mi diye düşünmeye başladım ama bu düşünce insanın moralini gerçekten bozuyor.

Kuaförlere danıştığımda genelde “aslında yüzün çok normal” gibi yuvarlak cevaplar alıyorum ama pratikte yaşadığım memnuniyetsizlik geçmiyor. Bu da beni sürekli deneme yanılmaya itiyor. Her seferinde umutla gidip yine aynı hisle dönmek yorucu olmaya başladı. Gerçekten nerede yanlış yaptığımı anlamak istiyorum.

Yüz şeklinin saçı sürekli kötü gösterdiği hissi neden oluşur ve bu durumla başa çıkmak için neler yapılabilir?

Bence bu his çoğu zaman yüz şekliyle saç modelinin değil, beklentiyle gerçeğin uyuşmamasından kaynaklanıyor. Ben de yıllarca “yüzüm sorunlu” diye düşündüm ama aslında sorun bana uygun olmayan kesimlerdeymiş. Yüz şekli tek başına suçlu değil.

Oyla 0
Sosyal medya bu hissi çok artırıyor. Herkesin saçı kusursuz gibi görünüyor ama çoğu şekillendirilmiş, ışıklandırılmış. Ben bunu fark ettikten sonra kendime daha az yüklenmeye başladım. Gerçek hayatta saç her zaman mükemmel durmuyor.

Oyla 0
Benim için dönüm noktası saçımı nasıl kullandığımı kabul etmek oldu. Fön çekmiyorsam, dalgalıysa buna uygun kesim yaptırmak gerekiyor. Yüz şeklimi değil, günlük hayatımı merkeze aldım.

Oyla 0
Bazen de saçın yüzü kötü göstermesi değil, alışma süreci oluyor. Yeni kesimlerde kendimizi hemen kabullenemiyoruz. Ben kendime birkaç hafta süre veriyorum, o zaman daha net görüyorum.

Oyla 0
Kuaförüm bana “saç yüzü kötü göstermez, yanlış saç yüzle kavga eder” demişti. Yüz şeklimi değil, yüzle uyumlu hareket ve hacmi hedefledik. O günden sonra saçımla ilgili bu his büyük ölçüde kayboldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt