Yüz Şeklime Uygun Saç Modelini Nasıl Anlayabilirim?

Sadegül Başaran

Kayıtlı Üye
Saçımı her kestirdiğimde aynı ikilemle karşılaşıyorum. Kuaförden çıktığım an fena durmuyor ama birkaç gün sonra aynaya baktığımda sanki bana tam oturmamış gibi hissediyorum. Başkalarında çok yakışan modelleri deniyorum ama bende aynı etkiyi yaratmıyor. O noktada da ister istemez “Demek ki yüz şeklime uygun değilmiş” diye düşünüyorum ama yüz şeklimin tam olarak ne olduğunu da bilmiyorum.

Oval, yuvarlak, kare, kalp derken herkes farklı bir şey söylüyor. İnternette testlere bakıyorum ama sonuçlar hep birbirinden farklı çıkıyor. Bir yerde yuvarlak yüz deniyor, başka bir yerde oval. Hangisi doğru, nasıl emin olunur hiçbir fikrim yok. Yüz hatlarım çok keskin değil ama tamamen yumuşak da sayılmaz. Bu arada kalmışlık saç modeli seçerken beni daha da kararsız yapıyor.

Bir de “kurallar” meselesi var. Yuvarlak yüze perçem olmaz, kare yüze düz kesim yakışmaz gibi net cümleler okuyorum ama gerçek hayatta bu kadar kesin mi emin değilim. Belki de yüz şekline uygunluk tek başına yeterli değildir; saç yapısı, boyun, omuz genişliği bile etkiliyordur. Yine de tamamen rastgele seçim yapmak istemiyorum. Bir sonraki kesimde daha bilinçli olmak istiyorum.

Yüz şeklime uygun saç modelini gerçekten doğru şekilde anlamanın pratik ve net bir yolu var mı?

Ben yüz şeklimi anlamak için saçımı tamamen geriye topladım ve aynada uzun uzun baktım. Fotoğraf çekip incelemek de çok işe yarıyor. Sonra yüzümde en geniş ve en dar noktaları fark edince hangi gruba daha yakın olduğumu anladım.

Oyla 0
Bence yüz şekli kadar yüz hatlarının yumuşaklığı da önemli. Ben yuvarlak yüzlüyüm ama sert bir ifadem yok. O yüzden internette “yakışmaz” denilen bazı modeller bende gayet iyi durdu. Kuralları çok katı almamak lazım.

Oyla 0
Ben kuaförüme “Yüz şeklime göre değil, beni dengeli gösterecek kesim istiyorum” dedim ve sonuç çok daha iyi oldu. Yüz şekli tek başına yeterli değilmiş, amaç dengeymiş. O bakış açısı işimi çözdü.

Oyla 0
Benim yüz şeklim kare ama yıllarca bunu kabullenmedim. Daha yumuşak katlı kesimlere geçince yüzüm çok daha dengeli görünmeye başladı. Kendini tanımak biraz deneme yanılma gerektiriyor.

Oyla 0
Bence yüz şekli bir rehber ama tek kriter olmamalı. Saçın yapısı ve günlük kullanım çok etkiliyor. Bana teoride yakışması gereken bir model pratikte hiç kullanışlı çıkmamıştı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt