Yüz Temizliği Sakalın Sağlığını Etkiler Mi?

Yaşar Çelik

Kayıtlı Üye
Bunu uzun süredir merak ediyorum. Sakal uzattıkça fark ettim ki cildim eskisi kadar rahat nefes almıyor. Gün sonunda sakalın altı sanki toz, ter ve yağla dolmuş gibi hissediyorum. Ama yüzümü yıkasam da tam temizlenmiş olmuyor. Sakal araları kir tutuyor, bazen de o kir sanki tüylerin arasına yapışıyor. En sonunda cilt kuruyor, kaşınmaya başlıyor.

Normal yüz yıkama jelleri kullanıyorum ama çoğu sakalın altına ulaşmıyor. Bazen sert fırçayla tarıyorum ama o da tahriş ediyor. Birkaç kişi “yüz temizliği sakalın sağlığını doğrudan etkiler” dedi. İlk başta abartı sandım ama mantıklı geliyor. Çünkü cilt temiz değilse kıl kökleri de tıkanıyor, sonuçta sakal sağlıksız uzuyor. Özellikle sivilce ve kepek gibi sorunlar hep o yüzden oluyormuş.

Yine de kararsızım. Her gün yıkamak iyi mi, yoksa cildi kurutur mu emin değilim. Fazla temizlemek de yağ dengesini bozuyormuş diyorlar. Günde bir kez mi olmalı, iki kez mi? Bir de özel sakal şampuanları var, kullanan var mı bilmiyorum ama fiyatlar uçmuş durumda.

Kısacası, yüz temizliğiyle sakal bakımı arasında gerçekten bu kadar güçlü bir bağ var mı merak ediyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Cildi düzenli temizlemenin sakalın sağlığını ve görünümünü gerçekten bu kadar etkilediğini fark ettiniz mi?

Çözüm
Ben önce yüz yıkama jeli, sonra sakal yağı kullanıyorum. Cilt temiz olunca yağ daha iyi emiliyor. Önceden kaşıntı çoktu, şimdi tamamen geçti. Fazla yıkamak kurutuyor, sabah bir kez ideal.
Kesinlikle etkiliyor. Ben yüzümü sabunla yıkıyordum, sakalım hep mat ve sertti. Sakal şampuanına geçince fark ettim. Cilt nefes alınca sakal daha yumuşak çıkıyor. Günde bir kez yeterli.

Oyla 0
Ben önce yüz yıkama jeli, sonra sakal yağı kullanıyorum. Cilt temiz olunca yağ daha iyi emiliyor. Önceden kaşıntı çoktu, şimdi tamamen geçti. Fazla yıkamak kurutuyor, sabah bir kez ideal.

Oyla 0
Çözüm
Temizlik olmazsa sakalın şekli bile bozuluyor. Gözenekler tıkanınca kıl yönleri değişiyor. Ben akşam duşta yıkıyorum, sabah sadece suyla duruluyorum. Bu rutinle cilt de dengeye geldi.

Oyla 0
Ben önce inanmazdım ama sakalımın dökülmesi azaldı. Yüzü düzenli temizleyince kökler güçleniyor. Sakalın daha düzgün çıkmasının nedeni oymuş. En önemlisi, kimyasalı az ürün seçmek.

Oyla 0
Bence yüzdeki temizlik en az yağ kadar önemli. Ben yüzümü temizledikten sonra sakal tarakla açıyorum, sonra nemlendirici kremi diplerine kadar yediriyorum. Hem cilt rahatlıyor hem sakal daha düzgün duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt