Yüz Tipine Göre Erkek Saç Kesimi Nasıl Seçilir?

Hakan Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçımı kestirirken hep aynı problemi yaşıyorum. Kuaföre gidiyorum, “nasıl olsun?” diye soruluyor, ben de net bir şey söyleyemediğim için genelde klasik bir kesim çıkıyor. İlk gün fena durmuyor ama birkaç gün sonra aynaya baktığımda yüzüme tam yakışmadığını hissediyorum. Sorunun saçtan çok yüz tipimle ilgili olduğunu düşünmeye başladım.

İnternette bakınca yuvarlak yüz, oval yüz, kare yüz gibi tanımlar çıkıyor ama pratikte bunları kendime uyarlamak zor oluyor. Benim yüzüm tam olarak hangisine giriyor, ona göre hangi saç kesimleri daha iyi durur, bunu kestiremiyorum. Bazı modeller başkasında çok iyi dururken bende neden olmuyor diye de sorguluyorum.

Bir de sakal faktörü var. Sakalla birlikte saç modeli daha mı farklı seçilmeli, yoksa saç ve sakal ayrı mı düşünülmeli, bu da kafamı karıştırıyor. Kuaföre “yüz tipime göre kes” demek istiyorum ama ne istediğimi bilmeden bunu demek de çok anlamlı olmuyor.

Kısacası rastgele kesim yaptırmak istemiyorum. Yüzüme daha uygun, beni daha iyi gösterecek bir saç modeli seçmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.

Yüz tipine göre erkek saç kesimi nasıl seçilir, nelere dikkat etmek gerekir?

Önce yüz tipini doğru anlamak lazım. Ben yuvarlak yüzlü olduğumu sonradan fark ettim. Yanları çok kısa, üstü hacimli modeller bende daha iyi durmaya başladı.

Oyla 0
Kare yüzlüysen çok keskin hatlı kesimler daha maskülen duruyor. Ben fade ve kısa üst modellerle daha memnun kaldım. Yuvarlak kesimler bende pek olmuyor.

Oyla 0
Oval yüzlüler biraz şanslı bence. Çoğu model yakışıyor. Benim kuaför “yüzün dengeli” demişti, o yüzden model seçerken çok zorlanmıyorum.

Oyla 0
Sakal varsa saçla birlikte düşünmek lazım. Ben sakal bıraktıktan sonra saç modelimi de değiştirdim. Dengeli olunca yüz çok daha iyi duruyor.

Oyla 0
Yüz tipine göre saç seçimi gerçekten fark ediyor. Yan–üst dengesi, alın açıklığı ve sakal durumu birlikte düşünülmeli. Rastgele değil, bilinçli kesim her zaman daha iyi sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt