Yüzdeki Leke Tedavisi İçin Lazer mi Yoksa Krem mi Daha Etkili?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Geçen yazdan beri yanaklarımda ve alnımda güneş kaynaklı lekeler oluştu. Önce bronzluk sanmıştım ama kış geldi, lekeler hâlâ yerinde. Cildim açık renk olduğu için her şey çok belli oluyor. Kapatıcı sürmekten yoruldum, çünkü hiçbir şey kalıcı çözüm olmuyor. Artık gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum.

Bir arkadaşım “lazer yaptır, çok etkili” dedi ama diğeri “önce krem dene, lazer pahalı ve cildi yorabiliyor” diye uyardı. Ben de hangisinin doğru olduğunu anlamak için dermatoloji (cildiye) bölümüne gittim. Doktor lekelerin yüzeysel olduğunu söyledi, önce kremle başlamak gerektiğini anlattı. C vitamini serumu, leke açıcı krem ve yüksek faktörlü güneş koruyucu önerdi. “Sabırla uygularsan üç ayda fark görürsün” dedi.

Bir ay düzenli kullandım, gerçekten lekelerin rengi açılmaya başladı. Doktor lazerin daha derin lekelerde kullanıldığını, ama herkes için uygun olmadığını da anlattı. Şimdi sabahları serumumu, akşamları kremimi sürüyorum. Her geçen gün cildim daha dengeli ve aydınlık görünüyor.

Sizce leke tedavisinde kremle mi başlamak mantıklı, yoksa direkt lazer daha etkili mi?

Çözüm
Leke için direkt lazere gitmiştim, iki seansta ciddi fark gördüm. Fakat güneş kremi kullanmazsan hemen geri dönebiliyor. Cildiyemin dediği gibi önce kremle denemek en güvenlisi. Her cilt aynı tepkiyi vermiyor.
Ben önce kremle başladım, istediğim sonucu alamayınca lazer yaptırdım. Lazer çok etkili ama sonrasında bakım şart. Doktor kontrolünde yapılınca harika sonuç veriyor. Şimdi cildim tertemiz, ama her gün koruyucu sürüyorum.

Oyla 0
Leke için direkt lazere gitmiştim, iki seansta ciddi fark gördüm. Fakat güneş kremi kullanmazsan hemen geri dönebiliyor. Cildiyemin dediği gibi önce kremle denemek en güvenlisi. Her cilt aynı tepkiyi vermiyor.

Oyla 0
Çözüm
Krem tedavisi bende işe yaramıştı. Üç ay boyunca düzenli kullandım, lekeler açıldı. C vitamini ve nemlendirme çok önemli. Lazerden önce sabırlı olup bu adımı denemek bence en doğrusu.

Oyla 0
Lazer yaptırdım ama yazın dikkat etmediğim için lekeler geri geldi. Doktor kış aylarında yapmanın daha uygun olduğunu söyledi. Şimdi sadece kremle koruma ve bakım yapıyorum. Leke kontrolü tamamen sabır işi.

Oyla 0
Benim cilt tipim hassas olduğu için lazer riskliydi. Doktorum krem tedavisine yönlendirdi. Renk tonum açıldı, cilt daha homojen hale geldi. Ucuz çözümlerden kaçınmak gerek, doğru yönlendirme çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt