Yüzümde Sürekli Sivilce Çıkıyor, Hangi Bölümden Randevu Almalıyım?

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Ergenlik bitti ama sivilcelerim bitmedi! Özellikle çene kısmımda sürekli yeni sivilceler çıkıyor, biri geçmeden diğeri başlıyor. Artık makyaj bile kapatmıyor. Önce stres, sonra beslenme dedim ama hiçbir şey değişmedi. O kadar çok ürün denedim ki sayısını bile unuttum. Artık anladım, bu iş evde çözülecek gibi değil. MHRS’ye girip randevu almak istedim ama “yüzde sivilce için hangi bölüme gitmeliyim?” kısmında tereddüt ettim.

Araştırınca öğrendim ki dermatoloji (cildiye) bölümü cilt problemleriyle ilgileniyor. Randevumu oradan aldım. Doktor yüzüme baktı, bazı testler istedi: hormon, tiroid, kan değerleri... Sonuçta hormon düzensizliği ve hafif bir B12 eksikliği çıktı. İlaç tedavisiyle birlikte bana uygun bir krem ve temizlik rutini verdi. Üç hafta içinde yüzümdeki kızarıklık azaldı, sivilce sayısı da yarı yarıya düştü.

Doktorun söylediği şey hâlâ aklımda: “Sivilce ciltte çıkar ama sebebi çoğu zaman içeridedir.” Bu yüzden artık cildime dıştan değil, içten de bakıyorum.

Siz de sürekli sivilce problemi yaşıyor musunuz? Hangi bölüm ya da yöntem size daha çok fayda sağladı?

Benim de yıllardır geçmeyen sivilce problemim vardı. Ne kadar krem denesem de işe yaramadı. En sonunda dermatolojiye gittim, hormon testinde PCOS çıktı. Tedaviye başlayınca cildim düzeldi. Demek ki bazen sebep tamamen içsel olabiliyor, kendi başına çözmek neredeyse imkansız.

Oyla 0
Benim sivilcelerim özellikle regl döneminde artıyordu. Dermatolog hem yüzüme uygun bir jel verdi hem de doğum kontrol hapı önerdi. İki ayda inanılmaz fark etti. Artık yüzümde yeni sivilce çıkmıyor, sadece lekeler kaldı. Onlar için de lazer düşünmeye başladım.

Oyla 0
Sivilcelerim alnımda ve yanaklarımdaydı. Doktorum stres kaynaklı olabileceğini söyledi. Diyetimi değiştirdim, süt ürünlerini azalttım. Üç hafta sonra bile fark ettim, cildim daha dengeli oldu. Bazen çözüm sadece cilt ürününde değil, yaşam şeklinde de gizli.

Oyla 0
Ben yıllarca kozmetik ürünlerle uğraştım ama fayda görmedim. Dermatolog antibiyotikli krem verdi, bir de yüzümü sabunla yıkamamam gerektiğini söyledi. Şimdi cildim daha nemli, sivilceler azaldı. Keşke daha erken gitseymişim. Gerçekten doktor eli fark ettiriyor.

Oyla 0
Benim sivilcelerim iltihaplıydı, doktora gitmeden hiçbir şey fayda etmedi. İlaçlı tedaviye başladım, bir de düzenli uyku önerdi. İki ayda cildim neredeyse tertemiz oldu. Evde denemekle vakit kaybetmeyin, dermatoloji gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt