Yüzümdeki İzler Geçmiyor… Ne Sürsem Faydası Olmuyor – Kalıcı mı Oldular?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Beril
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beril

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Sivilce problemim azaldı derken bu kez de yüzümde kalan izlerle baş etmeye başladım. Özellikle yanak bölgemde, geçmeyen hafif morumsu ve kahverengimsi lekeler var. Bazen daha belirgin oluyor, bazen silikleşiyor ama tamamen yok olmuyor.

Düzenli olarak C vitamini, niasinamid ve leke karşıtı ürünler kullanıyorum. Hatta bazılarını aylarca sabırla denedim ama cildimde kayda değer bir iyileşme göremedim.

Cildimin tonu eskisine göre daha düzgün ama bu lekeler yüzünden makyajsız dışarı çıkmak istemiyorum. Her gün kapatıcıyla uğraşmak da bir yerden sonra bıkkınlık veriyor.

Sizce bu tür izler zamanla kendi kendine silinir mi, yoksa artık kalıcı mı oldular?

Merhaba, ben de zamanında aynı şeyleri yaşadım. Özellikle yanak bölgemde sivilce sonrası izler çok kalıcı olmuştu. Leke serumları kısa vadede pek işe yaramamıştı ama sabırlı bir şekilde düzenli güneş kremi, C vitamini serumu ve akşamları haftada birkaç kez azelaik asit kullanarak ciddi fark gördüm. Tamamen geçmesi 6 ayı buldu ama oldu. Kalıcı sanıyordum, değilmiş.

Oyla 0
Birebir aynı durum bende de var. Özellikle mor gibi duran izler daha geç siliniyor. Şu an sadece niasinamid + SPF ile devam ediyorum, makyajsız gezemesem de artık daha az belli oluyorlar. Zamanla açılıyor ama sabır gerekiyor. Bazen cilt sadece zamana ihtiyaç duyuyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt