Zeytinyağı Saç Bakımında Gerçekten Ne Kadar Etkili?

Tuana Tekin

Kayıtlı Üye
Doğal bakım denince akla gelen ilk şey zeytinyağı oluyor ama açıkçası ben uzun süre denemeye cesaret edemedim. “Saçımda yağ kalır, zor çıkar” diye düşündüm. Sonra bir akşam, aynada kuru uçlarıma bakarken artık kaybedecek bir şeyim olmadığını fark ettim. Mutfağa gidip küçük bir kaseye soğuk sıkım zeytinyağı koydum, avuçlarımda ısıtıp uçlara sürdüm. O an kokusundan çok, verdiği rahatlama hissini hatırlıyorum.

Ertesi sabah saçım yumuşamıştı, ama fark ettiğim asıl şey şu oldu: saçım artık eskisi kadar sert değil, tararken kopmuyor. Yani işe yaradı. Fakat ne kadar sıklıkla yapılması gerektiğini bilmiyorum. Fazla yağ saçı ağırlaştırabilir mi? Yoksa düzenli kullandıkça etkisi mi artıyor?

Gerçekten zeytinyağı, saç bakımında uzun vadede onarıcı bir mucize mi, yoksa sadece anlık bir yumuşaklık mı sağlıyor? Deneyimleyip kalıcı fark görenler varsa detaylı paylaşır mı?

Çözüm
Zeytinyağı, eğer doğru şekilde kullanılırsa en güçlü doğal bakımlardan biri. Ben az miktarda limon suyu ekleyerek karışım yapıyorum. Saç derisini canlandırıyor, saç tellerini besliyor. Üç hafta düzenli uyguladıktan sonra dökülme belirgin şekilde azaldı.
Zeytinyağını yıllardır kullanıyorum. Duştan önce saç diplerine masaj yaparak sürüyorum, 1 saat bekletmek yetiyor. Düzenli yapıldığında saçın dayanıklılığı artıyor, özellikle kış aylarında kuruluğu tamamen yok ediyor. Saf ve doğal olmasına dikkat et, farkı hissedersin.

Ben yalnızca uçlara uyguluyorum, çünkü tüm saça sürünce ağırlaşıyor. Haftada bir kez yeterli. 15 dakikalık bir bakım bile saçın parlaklığını geri getiriyor. Ayrıca kırık oluşumunu ciddi şekilde azaltıyor, uzun vadede güç kazandırıyor.

Zeytinyağı, eğer doğru şekilde kullanılırsa en güçlü doğal bakımlardan biri. Ben az miktarda limon suyu ekleyerek karışım yapıyorum. Saç derisini canlandırıyor, saç tellerini besliyor. Üç hafta düzenli uyguladıktan sonra dökülme belirgin şekilde azaldı.

Çözüm
Saça zeytinyağı sürdükten sonra sıcak havluya sarmayı dene. Yağ daha derine işliyor, etkisi ikiye katlanıyor. Sonra nazik bir şampuanla durulamak yeterli. Ben bu yöntemi keşfettiğimden beri kuaför bakımına ihtiyaç duymuyorum.

Kuru ve kalın telli saçlarda zeytinyağı mükemmel sonuç veriyor. Ama ince telli saçlarda çok fazla kullanmamak gerek. Ben iki haftada bir yapıyorum, saçım hem hafif hem yumuşak kalıyor. Dengeyi bulunca gerçekten mucize gibi etki ediyor.

Geri
Üst Alt