Zeytinyağı ve Sarımsakla Saç Çıkarma Deneyimleri

Güneş

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle uzun süre uğraştığım dönemde en çok duyduğum doğal yöntemlerden biri sarımsaklı zeytinyağı oldu. İlk başta kokusundan dolayı biraz tereddüt ettim ama düzenli kullanımda gerçekten etkisini gördüm. Özellikle saç çizgimde dökülen bölgelerde bebek saçlar çıkmaya başladı.

Bu yöntemin mantığı çok basit: sarımsak saç köklerini uyarıyor, zeytinyağı ise hem taşıyıcı yağ hem de saç derisini besleyen güçlü bir nem kaynağı oluyor. Beraber kullanıldığında saç çıkışını hızlandırıyor.

Kendi uyguladığım tarifi tablo şeklinde paylaşıyorum:

MalzemeMiktarHazırlamaUygulamaEtkisi
Sarımsak5-6 dişEzilip cam kavanoza konurZeytinyağı içinde 1 hafta bekletilirSaç köklerini canlandırır
Zeytinyağı100 mlSarımsakların üzerine eklenirHaftada 2 kez saç diplerine masaj yaparak uygulanırSaç derisini besler, dökülmeyi azaltır

Ben bu karışımı hazırlayıp karanlık bir dolapta 1 hafta beklettim. Daha sonra saç diplerime masaj yaparak sürdüm ve yaklaşık 30 dakika beklettim. Sonrasında doğal içerikli bir şampuanla iyice yıkadım. Düzenli olarak 2-3 ay kullandığımda gerçekten yeni saç çıkışlarını gördüm.

Tabii kokusunun biraz ağır olduğunu söylemem gerek. Ben uygulama sonrası saçımı limonlu suyla duruladım, bu şekilde kokusu daha hafif oldu. Ayrıca saç deriniz çok hassassa, karışımı çok uzun süre bekletmemenizi öneririm.

Sonuç olarak, zeytinyağı ve sarımsak karışımı sabır isteyen ama etkili bir yöntem. Saçlarını güçlendirmek ve yeni saç çıkışlarını görmek isteyen herkesin denemesini tavsiye ederim.

Ben de senin gibi çok saç dökülmesi yaşadım. Sarımsaklı zeytinyağı tarifini uzun zamandır duyuyordum ama cesaret edememiştim. Senin deneyimlerin bana güven verdi.

Oyla 0
Kokusundan dolayı hep uzak durmuştum ama anlattıklarından sonra denemek istiyorum. Özellikle bebek saçların çıkması kısmı çok dikkatimi çekti.

Oyla 0
Tarifi tablo şeklinde paylaşman çok faydalı oldu. Benim de elimde doğal zeytinyağı var, hemen sarımsak ekleyip hazırlamayı düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt