Zoretanin Kullanırken Saç Derisini Korumanın En Etkili Yolları

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisine başladıktan sonra ciltteki değişimi fark etmek kolay ama saç derisinde olanları anlamak zaman alıyor. Ben de başta sadece saç uçlarımın kurumasını dert ediyordum, ama sonra fark ettim ki asıl etki saç derisinde. Kaşıntı, gerginlik, pul pul dökülme… Hepsi bir arada.

Doktorum bunun ilacın sebum üretimini azaltmasından kaynaklandığını söyledi. Yani saç derisi doğal yağını kaybedince, hem hassaslaşıyor hem de koruyucu tabaka inceliyor. Bu yüzden saç derisini nemli ve dengeli tutmak çok önemli. Ama “çok yağ sür” diyen de var, “hiç ellemeyin kendi toparlar” diyen de.

Gerçekten kafa karıştırıcı bir süreç. Sizce Zoretanin döneminde saç derisini korumanın en etkili yolu nedir?

Doğal yöntemlerle mi desteklemek gerekir, yoksa medikal ürünler mi daha güvenli olur?

Çözüm
Saç derisini korumanın en etkili yolu düzenli masaj yapmak. Ben E vitamini ve badem yağı karışımıyla haftada bir masaj yapıyorum. Kan dolaşımını artırıyor, hem dökülme azalıyor hem de derideki gerginlik hissi gidiyor.
Benim saç derim Zoretanin’le birlikte çok kurumuştu. Doktorum “panthenol içeren nemlendirici losyon” önerdi. Haftada iki kez saç derisine masaj yaparak uyguladım, kaşıntı tamamen geçti. Doğal yağlar bazen ağır gelebiliyor, özellikle hassas ciltlerde dikkatli olmak gerek.

Ben aloe vera jelini çok etkili buldum. Doğrudan saç derisine sürüyorum, ferahlatıyor ve kuruluğu azaltıyor. Ayrıca gözenekleri tıkamıyor. Zoretanin sürecinde doğal ama hafif nem verici ürünler en güvenlisi bence.

Saç derisini korumanın en etkili yolu düzenli masaj yapmak. Ben E vitamini ve badem yağı karışımıyla haftada bir masaj yapıyorum. Kan dolaşımını artırıyor, hem dökülme azalıyor hem de derideki gerginlik hissi gidiyor.

Çözüm
Benim çözümüm pH dengesi oldu. “Ducray Sensinol” şampuan kullanıyorum, saç derisini yatıştırıyor. Aşırı kuruluk tamamen geçti. Şampuanın içeriği yumuşak olmalı, çünkü bu dönemde sert ürünler tahriş edebiliyor.

Ben saç derisine bakım yaparken sadece doğal fırça kullanıyorum. Plastik dişli fırçalar deriyi tahriş ediyor. Doğal kıl fırça hem masaj etkisi yapıyor hem yağ dengesini dengeliyor. Zoretanin sürecinde bu küçük detaylar çok fark ettiriyor.

Geri
Üst Alt