Zoretanin Kullanırken Saç Kuruluğunu Azaltmak İçin Ne Yapılabilir?

Gülay Çelik

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başladığımdan beri saçlarım sanki dokusunu kaybetti. Önceden kolay şekil alırdı, şimdi sürekli kuru ve mat duruyor. Özellikle uçlar tel tel ayrılmaya başladı. Yağ dengesini bozduğunu biliyorum ama “her duş sonrası saçım sertleşiyor” hissi çok moral bozucu.

Şampuanı değiştirdim, krem ekledim, ama yine de o canlılığı yakalayamıyorum. Saçımı her gün yıkamıyorum, hatta saç kurutma makinesinden bile uzak duruyorum. Buna rağmen kuruluk devam ediyor.

Zoretanin sürecinde saç kuruluğunu hafifletmenin gerçekten etkili yolları var mı?

Doğal yağlar, maskeler veya ürün önerileriniz olursa denemeye hazırım. Çünkü bu kuruluk artık saçımın değil, sabrımın sınırını zorluyor.

Çözüm
Zoretanin ciltte olduğu gibi saçta da kuruluk yapıyor. Ben saç kremine birkaç damla jojoba yağı ekliyorum. Yıkadıktan sonra pürüzsüz hissediliyor. Ayrıca haftada bir nem maskesi yapmak kırıkları da önlüyor.
Zoretanin kullanırken saçın kuruması çok normal çünkü yağ üretimi azalıyor. Ben haftada iki kez hindistancevizi yağı maskesi yaptım. Gece sürüp sabah yıkıyorum, fark inanılmaz. Ayrıca ısıdan tamamen uzak durmak gerekiyor. Birkaç hafta sonra yumuşama hissediliyor.

Ben “gliserin ve argan yağı karışımı” kullanıyorum. Nem dengesini hemen geri kazandırıyor. Duştan sonra saç uçlarına birkaç damla yeterli oluyor. Bu dönemde sülfatsız şampuan kullanmak çok fark ettiriyor, özellikle “Cantu” markası başarılı.

Zoretanin ciltte olduğu gibi saçta da kuruluk yapıyor. Ben saç kremine birkaç damla jojoba yağı ekliyorum. Yıkadıktan sonra pürüzsüz hissediliyor. Ayrıca haftada bir nem maskesi yapmak kırıkları da önlüyor.

Çözüm
Benim için en etkili çözüm aloe vera jeli oldu. Duştan sonra nemli saça uyguluyorum, hem hafif nem veriyor hem saçın doğal parlaklığını koruyor. Ayrıca kuruluk azaldıkça dökülme de belirgin şekilde azaldı.

Bu dönemde saçın pH dengesini korumak önemli. Ben elma sirkesiyle durulama yapıyorum. Çok fazla kullanmadan, ayda 2 kez. Saç derisini rahatlatıyor, kuruluğu dengeliyor. Arada E vitamini ampulü eklemek de çok işe yarıyor.

Geri
Üst Alt